Hă, hă, hă, ne-a ciuruit! Candidatul PMP la Senat, campionul țepelor la stat

0
803

@ Datoriile către bugetul de stat ale firmelor la care Constantin Iordache este asociat sau administrator se ridică la aproape 250.000 euro, bani care nu mai pot fi recuperați @ Constantin Iordache este soțul fostului deputat Luminița Iordache, condamnată la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Familia Iordache vrea să rămână în primul plan al politicii ieșene în ciuda “necazurilor” pe care cei doi soți, Luminița și Constantin, le-au tras de când sunt activiști de seamă ai formațiunilor locale. Astfel, pentru că fostul deputat Luminița Iordache nu mai poate candida, fiind condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare și interdicția de a fi aleasă într-o funcție de demnitate publică, aceasta a făcut rocada cu soțul.

Constantin Iordache candidează la aceste alegeri pentru un post de senator din partea Partidului Mișcarea Populară.

Țepe peste țepe la bugetul de stat

Partidul Mișcarea Populară promite să reformeze România și clasa politică cu un candidat ale cărui firme au păgubit bugetul statului cu o sumă considerabilă, circa 250.000 euro.

Astfel, de-a lungul timpului, familia Iordache a înființat mai multe firme. Piemonte SRL, Piemonte Inn SRL, Olimp 91 RTC, Piemonte Consulting SRL etc. La cele mai multe dintre acestea, Constantin Iordache a fost asociat împreună cu ceilalți membri ai familiei și administrator. Toate aceste societăți au intrat fie în insolvență fie în faliment după ce au acumulat datorii importante către bugetul statului.

O situație mai gravă s-a înregistrat la firma Piemonte SRL, care a intrat în insolvență în anul 2009 atunci când a fost publicat și primul tabel al creanțelor. Astfel, la “prima strigare” societatea avea următoarele datorii: Direcția de Finanțe-533.057 lei, Administrația Fondului pentru Mediu-44.198 lei, Direcția Economică și de Finanțe Publice Locale-275.777 lei, SC Arabesque SRL-39.219 lei, SC Roxema SRL-14.123 lei. După închiderea procedurii de faliment, SC Piemonte SRL a rămas cu o datorie la stat în sumă totală de 542.026 lei.

GALERIE FOTO

“Titel” Iordache, “most wanted” la Finanțe

Statul a vrut să-și recupereze banii prin executarea averii lui Constantin Iordache prin procedura de “angajare a răspunderii” prevăzută de legislația privind insolvența. Această procedură se aplică administratorilor firmelor care au manageriat fraudulos societățile comerciale conducându-le spre faliment. Dacă judecătorii aprobă cererea de angajare a răspunderii, averea administratorului este executată silit până la recuperarea întregului pasiv, cu alte cuvinte până vor fi acoperite datoriile.

A folosit banii firmei?

În cazul lui Constantin Iordache, Fiscul l-a acuzat că a folosit în interes personal fondurile SC Piemonte SRL .

“Pârâtul a avut calitatea de administrator al debitoarei. Culpa administratorului constă în aceea că la momentul în care debitoarea a ajuns în imposibilitatea de a-și achita datoriile nu a suspendat activitatea și nu a anuțat creditorii despre aceasta. De asemenea, la finele anului 2010, debitoarea avea disponibilități bănești 149 lei și stocuri 20.013 lei care nu au fost folosite pentru achitarea datoriilor  către bugetul de stat. De aici, se poate deduce că administratorul societății a folosit bunurile sau creditele societății în folosul propriu”, se arată în cererea de angajare a răspunderii depusă de Fisc împotriva lui Constantin Iordache la Tribunalul Sindic.

De asemenea, cealaltă firmă cu nume asemenător înființată de familia Iordache și anume Piemonte Inn SRL a intrat în insolvență anul acesta având datorii totale de 265.348 lei. Și la această firmă cel mai mare creditor este statul român prin Direcția de Finanțe care are de recuperate taxe și impozite neachitate în sumă totală de 251.399 lei. Municipalitatea ieșeană prin Direcția de Finanțe Publice Locale are de recuperat 13.400 lei, iar SC Salubris SA s-a înscris la masa creedală cu suma de 549 lei. O altă firma din “grupul Piemonte” este Piemonte Consulting SRL care a intrat în insolvență  în noiembrie 2011. Și de la această firmă  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iași are de recuperate taxe și impozite în valoare de 149.310 lei. O altă firmă controlată de familia Iordache este Olimp 91 RTC, societate care a intrat în insolvență în luna mai a anului 2015. Această firmă are datorii totale de 1.892.643 din care statul are de recuperat 78.196 lei. Iordache mai este asociat la SC Rodiana SRL dar aceasta este încă activă.

Iordache: “Așa au considerat cei de la partid, ei m-au pus pe liste”

Constantin Iordache consideră că datoriile pe care firmele sale le are către stat nu pun într-o lumină nefavorabilă PMP, deoarece candidează pe un loc considerat neeligibil, adică nu are șanse să fie ales parlamentar.

“Eu sunt asociat doar la firma Rodiana SRL cu soția mea și nu am datorii. Nu sunt o persoană așa de importantă și așa locul meu (poziția doi pe lista de candidați ai PMP la Senat-n.r) nu este unul eligibil. Așa au considerat cei de la partid, ei m-au pus pe liste”, a declarat Constantin Iordache.

Nicu SANDU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments