Traian Dobre șantajează primăria. Un cartier, la mâna fostului deputat!

0
873

drum-comat@ Fostul deputat susține că strada Sergent Grigore Ioan, cea care traversează bariera de la BJATM aparține SC Comat SA @ Dobre a trimis o adresă la primărie în care arată că vrea să închidă această stradă @ Politicianul a reușit să intabuleze strada ca fiind în proprietatea Comat @ Primăria a solicită judecătorilor să se constate că strada se află în domeniul public

A luat de la stat fosta Bază Județeană de Aprovizionare Tehnico Materială (BJATM), în prezent SC Comat SA, și a transferat terenuri de doi lei de la țară din comuna Trifești la Ciric împroprietărindu-se astfel cu un hectar dintre cele pe care Direcția Silvică le deținea pe marginea lacului.

Fostul deputat ( Traian Dobre a câștigat  mandatul de parlamentar pe listele PSD dar a migrat la PNL), în prezent președinte al organizației județene a Partidului Social Românesc (formațiunea condusă la nivel național de Mircea Geoană), s-a obișnuit să se îmbogățească folosindu-se de proprietatea statului și își continuă și astăzi afacerile în aceiași manieră. Astfel, recent lui Traian Dobre i-a trecut prin minte o idee trăsnită. Acesta s-a gândit că ar putea câștiga ceva bani dacă ar închide strada sergent Grigore Ioan, vestita arteră de circulație care traversează calea ferată pe la bariera de la BJATM.

De altfel, firma lui Dobre, SC Comat SA a și trimis o adresă la primărie în care societatea comercială își exprimă intenția de a închide strada sergent Grigore Ioan pe porțiunea dintre strada Tabacului și strada Canta.

“După darea în folosință a pasajului Octav Băncilă s-a diminuat mult circulația pe această arteră și de aceea recomandăm să se restructureze circulația pe strada Sergent Grigore Ioan prin efectuarea în ambele sensuri  dintre bariera CFR și strada Rampei, fapt care nu ar mai crea inconvenient în zonă și ar rezolva și problema noastră”, se arată în adresa trimisă de Comat municipalității.

Șoc în primărie! Strada se află în domeniul public

 

Solicitarea SC Comat SA i-a luat în suprindere pe șefii municipalității, care știau că toate arterele de circulație din municipiul IașI, inclusiv strada Sergent Grigore Ioan, sunt incluse în domeniul public al municipiul IașI, iar acest inventar al proprietăților inalienabile ale Consiliului Local  a fost aprobat prin HG nr. 1354/2001. De altfel, în acest act normativ, care atestă domeniul public al municipiului IașI, dar și al celorlalte unități administrative din județ, strada Sergent Grigore Ioan este menționată la poziția 2265, suprafața totală a străzii fiind de 3.960 mp.

Din acest motiv, la scurt timp după ce a primit adresa prin care SC Comat SA revendica suprafața și recomanda închiderea străzii, juriștii municipalității au deschis o acțiune în justiție prin care solicită să se ateste faptul că municipiul Iași este proprietar cu drepturi depline pe strada Sergent Grigore Ioan având drept argument de bază faptul că suprafața este inclusă în domeniul public iar SC Comat SA nu a contestat niciodată HG nr. 1354/2001 prin care a fost aprobată lista proprietăților orașului. Cererea depusă de municipalitatea face obiectul dosarului 23743/245/2016 aflat pe rolul Judecătoriei Iași. Deși a fost înregistrat încă din luna iulie încă nu s-a stabilit un prim termen de judecată în acest dosar.

Cum a intabulat Comat SA o stradă?

Municipalitatea solicită judecătorilor să constate că SC Comat SA a intabulat în mod abuziv o suprafață din proprietatea orașului. De aceea, juriștii primăriei cer instanței să dispună modificarea cărților funciare referitoare la zona respectivă astfel încât strada Sergent Grigore Ioan să figureze pe documentele oficiale ca făcând parte exclusive din domeniul public. Și totuși cum a reușit SC Comat SA să intabuleze o stradă aflată în domeniul public? Eroarea s-a făcut în anul 1991

când a fost aprobată HG nr.838 privind privind stabilirea și evaluarea unor terenuri deținute de societățile comerciale cu capital de stat. SC Comat SA susține că în baza acestui act normative în certificatul de atestare a dreptului de proprietate elberat pentru SC Comat SA ar fi fost inclusă și strada Sergent Grigore Ioan. Cu toate acestea, SC Comat SA nu a depus încă acest document la registraturile autorităților locale astfel încât putem spune că SC Comat SA nu a prezentat încă nici o dovadă care să arate că este proprietara suprafeței de teren.

Dobre: “Este strada mea”.

Contactat de jurnaliștii cotidianului 7 Est, Traian Dobre a dat niște explicații șocante. Acesta lasă să se înțeleagă că și în prezent ieșenii circulă pe această stradă numai datorită bunăvoinței sale.

“Terenul a aparținut dintodeauna SC Comat SA. Eu am fost director înainte de ‘89 și atunci eu am decis să deschid strada pentru oamenii care au început să se mute în blocurile construite în zonă. Eu nu vreau să închid strada, Doamne ferește, ci doar ca societatea Comat să fie despăgubită sau să primească teren echivalent valoric în altă zonă unde crede primăria de cuviință. Doamne ferește eu sunt om politic și lumea m-ar fugări cu pietre dacă aș închide strada”, a spus Traian Dobre.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments