190.000 euro au dispărut din mașina unui milionar ieșean. Ginerele polițist a furat banii de șpagă?

0
2797

@ În plângerea depusă de Cornel Brânză, unul dintre cei mai mari asfaltatori ieșeni, se arată că banii ar fi dispărut din torpedoul mașinii @ Patronul Ted Construct a arătat cu degetul către fostul său ginere, polițistul de la Rutieră Bogdan Ciochină, despre care ar fi aflat că după aceea a început să ridice un bloc în Iași @ Fostul ginere arată însă că fostului său socru i-au dispărut banii pe când se afla cu mașina parcată la sediul Direcției de Administrare a Drumurilor Județene, instituție cu care firmele lui Brânză au încheiat în ultimii ani contracte de milioane de euro

Scandal de pomină în familia unuia dintre cei mai cunoscuți milionari ieșeni! Astfel, Cornel Brânză îl acuză voalat pe fostul său ginere, polițistul de rutieră Bogdan Ciochină că i-a furat din torpedou suma de 190.000 euro, iar acesta din urmă spune la fel de voalat că, de fapt, banii urmau să fie dați ca șpagă unor angajați de la drumuri județene.

GALERIE FOTO

Plângere veche de peste un an de zile

Mai exact, în data de 17 octombrie 2015, Cornel Brânză, cunoscut ca patron al Ted Construct, a depus o plângere penală reclamând dispariția sumei de bani. Ulterior Cornel Brânză și-a completat declarația dată la Poliție, adăugând și numele fostului său ginere în plângerea penală. Suspiciunea patronului de la Ted Construct este întărită mai ales de faptul că, la puțin timp de la acest eveniment, familia polițistului Ciochină ar fi obținut toate actele și aprobările necesare de la Primăria Municipiului Iași pentru ridicarea unui bloc de locuințe în municipiul Iași. Toate actele și diligențele necesare construirii imobilului de locuințe au fost efectuate de către Gabriela Ciochină, mama polițistului de la Rutieră, Bogdan Ciochina, și fosta cuscră a lui Cornel Brânză.

Fiica a început să vorbească după divorț

„După aceea fiica mea a divorțat de domnul Ciochină și mi-a mai dat câteva detalii. Fata a venit și mi-a spus că în cercul său de prieteni se vorbește despre faptul că fostul ginere ar fi luat banii și i-ar folosi să ridice un bloc de locuințe undeva în Iași. Eu asta am spus la Poliție, nu l-am indicat direct pe domnul Ciochină. Am adăugat doar ce se vorbește în cercul de prieteni ai fiicei mele”, a spus Cornel Brânză.

Erau bani de șpagă?

Dacă Cornel Brânză a spus în discuția cu jurnaliștii săptămânalului 7Est că ar fi constatat furtul pe când se afla undeva la Ciurea, ginerele său, Bogdan Ciochină, a arătat că fostul său socru se dusese cu suma imensă de bani la Direcția de Administrare a Drumurilor Județene (DADJ). Ginerele său a arătat că fostul său socru și-a dat seama că-i lipsesc banii pe când mașina se afla în curtea DADJ și a umblat în torpedou căutând suma de bani. Acesta neagă faptul că ar fi furat banii și i-ar fi folosit pentru a finaliza blocul de locuințe al cărui proprietar este, după cum s-a precizat mai sus, mam sa.

„Totul nu este decât o aberație a fostului său socru. Plângerea la adresa familiei mele este nefondată. Mama mea aștepta de trei ani de zile actele și aprobările necesare construirii unui imobil. Nu aștepta nici un ajutor de la fostul meu socru. Toate zvonurile că eu aș fi sustras banii respectivi le-a răspândit fosta mea soție. Plângerile domnului Brînză sunt nefondate, nu au nici o logică. În ziua respectivă, era prin toamna lui 2015, în octombrie, țin minte foarte bine data, pentru că în săptămâna aceea a avut loc botezul copilului nostru, Nicolas-Gabriel, eu mă aflam acasă împreună cu soția mea. Fostul meu socru m-a sunat atunci și m-a chemat repede pentru că i-ar fi dispărut niște bani din torpedou. Mașina lui era parcată atunci în spatele Primăriei, în curtea Direcției Județene de Administrare a Drumurilor. Ce căuta însă fostul meu socru cu atâția bani asupra sa? Ulterior, după ce am divorțat de soția mea, am auzit vorbe prin oraș că eu i-aș fi sustras banii atunci lui taică-su. Îmi pun însă întrebarea legitimă. De unde avea domnul Brânză atâția bani în torpedoul mașinii personale și ce căuta cu o sumă atât de mare de bani la sediul DADJ“, a susținut Bogdan Ciochină

Fostul director de la drumuri: “Vreți cumva să mă acuzați de ceva?”

Cornel Brânză a arătat în plăngere că a constatat și a reclamat dispariția banilor în seara zilei de 7 octombrie. De-a lungul timpului, firma Ted Construct încheiase mai multe contracte de lucrări cu DADJ, aceasta fiind una dintre cele mai mari firme de profil din județul Iași. Cu două luni înainte că Brânză să reclame că i s-au furat banii, Ted Construct încheiase cu DADJ un contract cadru de cireca 15 milioane euro pentru întreținerea drumurilor județene. Fostul director al DADJ a declarat că a aflat a doua zi de faptul că Brânză ar fi constatat că i-au dispărut banii, adăugând că acest lucru s-ar fi petrecut după ce afaceristul a plecat de la sediul DADJ.

“Eu am aflat totul de la colegi. Domnul Brânză venise să rezolve niște probleme la DADJ. Dar din câte știu eu nu a parcat mașina în curtea DADJ, ci în afară, după barieră. Mie mi-a spus doamna Manolache (Aneta Manolache, actual șef interimar al DADJ – n.r) că i-ar fi spus domnul Brânză de dispariția banilor. Nu știu ce căuta domnul Brânză cu o sumă atât de mare la sediul DADJ. |ncercați să mă acuzați de ceva?”, a spus nervos Daniel Minciună.

Fostul director al DADJ a refuzat să spună dacă în ziua respectivă ar fi avut vreo discuție cu Cornel Brânză la sediul DADJ.

Au divorțat deși au un copil împreună

Discuțiile contradictorii din familia Brânză -Ciochină au dus la divorț polițistul separându-se de Iuliana Brânză. Bogdan Ciochină ( Brânză,după numele fostei neveste), a mai avut o tentativă de separare de Iuliana Cornelia în 2010. O dovadă clară este dosarul de divorț nr. 36.942/245/2010 înregistrat la Judecătoria Iași, la Secția Civilă-Minori și Familie. După o perioadă de timp însă, polițistul de la Rutieră s-a împăcat cu soția sa, ambii dându-și acordul pentru retragerea divorțului și renunțarea la judecată.

“Familia mea nu a avut și nu are nevoie de banii domnului Brânză. Mama mea aștepta de circa trei ani de zile avizele pentru demararea construcției. Nu am stat și nu m-am bazat niciodată pe banii fostului meu socru. Există însă un Dumnezeu care vede și judecă totul. Nu vreau absolut nimic de la foștii mei socri decât să îmi dea voie ca să îmi văd băiatul. Altceva nimic. Justiția își va spune cuvântul”, a  subliniat Bogdan Ciochină.

Brânză: “Mergeți la DNA!”

După ce au discutat cu Bogdan Ciochină, jurnaliștii săptămânalului 7 Est l-au contactat din nou pe Cornel Brânză pentru a confirma dacă a constatat dispariția banilor la sediul DADJ. Mai mult, Brânză a fost întrebat dacă suma de bani îi era utilă la sediul DADJ fapt care l-a iritat peste măsură. Totodată, Brânză a precizat că dacă există suspiciuni referitoare la destinația banilor pe care-i avea asupra sa, la momentul respectiv, să fie anunțate de îndată autoritățile.

”Domnule, dacă cineva a spus că banii respectivi erau pentru cineva anume, anunțați repede DNA-ul sau instituțiile competente. Chiar vă rog să o faceți imediat! Dacă aveți acces la acest dosar, studiați cu atenție declarațiile mele”, a precizat afaceristul.

Constantin MAZILU

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments