In 4 mai 1949, avionul care transporta echipa AC Torino dupa ce a jucat un meci cu Benfica Lisabona s-a lovit, din cauza vremii nefavorabile, de un zid al bazilicii de pe dealul Superga. Au murit 31 de persoane, majoritatea fotbalisti. Figuri importante ale nationalei Italiei din acea vreme au disparut, precum portarul Valerio Bacigalupo, fratii Aldo si Dino Ballarin, Valentino Mazzola, antrenorul echipei, Egri Erbstein, dar si membri ai conducerii si jurnalisti. Nu au existat supravietuitori.
La 6 februarie 1958, avionul in care se afla echipa Manchester United, care jucase sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Rosie Belgrad, a facut o escala la Munchen pentru realimentare. Insa, dupa ce a incercat de doua ori fara succes sa decoleze, avionul s-a prabusit a treia oara, din cauza ghetii. 23 de persoane si-au pierdut viata, jurnalisti, conducatori si fotbalisti precum Roger Byrne, Mark Jones si Duncan Edwards, care a murit dupa cateva zile, din cauza ranilor. 21 de persoane au supravietuit, intre acestea aflandu-se si antrenorul Matt Busby si jucatorul Bobby Charlton. La 10 ani de la accident, cei doi au castigat Cupa Campionilor Europeni cu Manchester United.
Danemarca a avut parte de o drama teribila la 16 iulie 1960. Opt membri ai echipei de fotbal au murit intr-un accident la decolarea avionului in care se aflau, la Kastrup.
72 de persoane si-au pierdut viata la 15 februarie 1961 in apropiere de aeroportul Zaventem din Bruxelles. Intre victime s-au aflat 18 patinatori din echipa SUA, care urmau sa evolueze la Campionatele Mondiale de la Praga, eveniment care a fost in cele din urma anulat.
La 28 ianuarie 1966, sapte inotatori din echipa olimpica a Italiei si-au pierdut viata dupa ce avionul Lufthansa care mergea la Bremen a luat foc la aterizare.
In 15 februarie 1970, o problema la motor a dus la prabusirea avionului DC-9 al aviatiei dominicane. Au murit 102 persoane, intre care se aflau fetele din echipa nationala de volei a statului Porto Rico si pugilistul dominican Carlos Teo Cruz.
Zborul 571 al Fortelor Aeriene Uruguayene s-a prabusit la 13 octombrie 1972 in Anzii Cordilieri. 45 de persoane se aflau la bord, intre care si jucatorii echipei de rugby Old Christians. 16 persoane au supravietuit timp de doua luni si au facut fata frigului si conditiilor inumane mancand carnea celor decedati.
In 1979, la 11 august, aparatul Tupolev care transporta echipa de fotbal Pahtakor Taskent se prabusea intre Minsk si Taskent. Nicio persoana nu a supravietuit acestei catastrofe.
La 14 martie 1980, 22 de membri ai echipei de box a SUA au murit dupa un accident la aterizarea pe aeroportul Okecie din Varsovia. In total, 86 de persoane au decedat.
43 de fotbalisti ai echipei Alianza Lima, cea mai prestigioasa echipa din Peru, au murit la 8 decembrie 1987, dupa ce aparatul Fokker F-27 al marinei peruane s-a prabusit in mare.
Preliminariile Cupei Mondiale din 1994 duc echipa nationala a Zambiei in Senegal, la 27 aprilie 1993. Jucatorii si staf-ul tehnic s-au aflat intr-un avion militar, dar, dupa o escala la Libreville, aparatul a luat foc si s-a prabusit. Intreaga selectionata a Zambiei a disparut in accident.
Lokomotiv Iaroslavl era una dintre cele mai bune formatii de hochei pe gheata din Europa. Jucatorii se aflau in aeronava Yak-42, la 7 septembrie 2011, pregatindu-se de deplasarea spre Minsk. Insa avionul s-a prabusit imediat dupa decolare, dupa ce a lovit o cladire. 44 de persoane au murit, intre care campionul olimpic suedez Stefan Liv, campionii mondiali cehi Josef Vasicek, Jan Marek si Karel Rachunek si cel mai bun marcator de la JO de la Vancouver, slovacul Pavel Demitra.
Alti sportivi si personalitati din lumea sportului care au murit in accidente aviatice sunt gimnastul spaniol Joaquin Blume, dublul campion de Formula 1 Graham Hill, pilotul si creatorul Raliului Dakar, Thierry Sabine, campioana olimpica la natatie Camille Mufat, pilotul de raliuri Collin McRae pugilistul Alexis Vastine si navigatoarea Florence Arthaud.
Autoritatile columbiene au anuntat marti dimineata prabusirea unui avion la bordul caruia se afla intreaga echipa de fotbal braziliana Chapecoense. 72 de pasageri si noua membri ai echipajului erau la bordul avionului prabusit in apropiere de localitatea Cerro Gordo din municipalitatea La Union.
Avionul s-a prabusit in jurul orei locale 00.15 (07.15 ora Romaniei) din cauza lipsei de combustibil, in timp ce echipa braziliana se indrepta spre aeroportul Jose Maria Cordova din Rionegre, care deserveste metropola Medellin.
Echipa Chapecoense urma sa joace, miercuri, meciul tur al finalei Copei Sudamericana (echivalentul sudamerican al Ligii Europa) la Medellin, contra formatiei Atletico Nacional.
Returul era programat peste o saptamana, la 7 decembrie, in Brazilia.