Afacere cu rochii de mireasă și cristale Swarowski, dusă pe Apa Sâmbetei

0
351

Un retailer de success care vindea rochii unicat imprimate cu cristale Swarowski s-a dus pe apa Sâmbetei. Cunoscutul brand Lorange Exclusiv, cel care s-a ocupat ani de-a rândul cu comercializarea unor ținute feminine de gală, rochii de seară, pentru mirese, dar și de ocazie, decorate cu cristale Swarowski, a intrat în insolvență. Creditorii pot recupera doar “praful de pe tobă” deoarece nu au fost identificate bunuri sau sume de bani pe numele debitoarei.

Administratorul judiciar Corporate Recovery IPURL, prin avocatul Tudor Duca, desemnat ca să se ocupe de organizarea judiciară a debitoarei SC Lorange Exclusiv SRL, a întocmit un raport legat de deschiderea procedurii generale de insolvență, în care a consemnat mențiunile necesare referitoare la achitarea datoriilor către creditori. În notificare, au fost aduse la cunoștința administratorului firmei Lorange, drepturile și obligațiile ce-i revin pe parcursul procedurii de insolvență, respectiv aceea de a pune la dispoziție, toate actele prevăzute de lege. Deși cei de la Corporate Recovery IPURL au comunicat debitorului toate instrucțiunile legale aferente care se întreprind în cadrul procedurii generale de insolvență, administratorul judiciar s-a aflat în imposiblilitatea de a notifica creditorii,  urmare a faptului că nu au fost depuse documentele legale. “Notificarea privind deschiderea procedurii generale de insolvență față de societatea debitoare (n.r.-Lorange Exclusiv) a fost comunicată creditorului la cererea căruia a fost dispusă deschiderea procedurii de insolvență, cît și posibililor creditori, respectiv Administrația Finanțelor Publice Iași și Primăria Municipiului, în eventualitatea existenței unor debite restante și a înscrierii acestora la masa credală”, se arată în adresa Corporate Recovery.

Administratorul judiciar nu și-a recuperat nici măcar remunerația lunară și onorariul

Totodată, administratorul judiciar Tudor Duca, practician în insolvență, susține că deși au fost stabilite cel puțin 4 – 5 convocări ale adunării creditorilor societății debitoare, în februarie, aprilie, mai și iunie 2016, la ședințe nu s-a prezentat nimeni, nici un creditor. Pe baza unor documente comunicate de reprezentanții DGFP Iași, administratorul judiciar a întocmit ulterior raportul final privind apariția stării de insolvență a SC Lorange Exclusiv SR. Pe baza analizei efectuate, Corporate Recovery IPURL a ajuns la concluzia că una din cauzele intrării în insolvență a societății Lorange o constituie exclusiv factorul uman. Ca urmare a demersurilor efectuate, Primăria Iași, OCPI, Trezoreria ieșeană, cît și alte instituții abilitate, au comunicat ulterior că, în patrimoniul SC Lorange Exclusiv SRL Iași nu au fost identificate nici un fel de bunuri mobile sau imobile, creanțe sau alte disponibilități bănești.

Piața complexă și diversificată dar și factorul uman au distrus un brand de viitor

În urmă cu 4-5 ani, afacerile firmei Lorange Exclusiv erau pe un trend mai mult decât ascendent, rochiile unicat de damă, dar în special acelea pentru mirese, imprimate cu cristale Swarowski, fiind vândute în cadrul a două magazine de lux deschise la Iași, unul la Iulius Mall și un altul la Moldova Mall. În campusul studențesc Tudor, Lorange Exclusiv a inaugurat un magazin pe o suprafață de 44 mp, care comercializa rochii de mireasă împodobite cu pietre semi-prețioase. “Sloganul magazinului se poate justifica în totalitate doar atunci când viitoarea mireasă îmbracă una din creaţiile Lorange. Lucrate manual, având ca accesorii pietre şi cristale Swarovski, rochiile Lorange au o notă de exuberanţă, încadrată, însă, în tiparele bunului gust. Rochiile disponibile în cadrul magazinului sunt create în Ucraina, exclusiv pentru state precum Franţa, Rusia, Italia, Germania şi mai nou, pentru România”, se lăuda pe atunci Claudia Moisă, proprietara magazinului Lorange. Acum,  afacerea cu rochii de mireasă Lorange, strălucitoare altădată, a ajuns pe chituci.

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments