Andre Rieu și-a amânat concertele din Marea Britanie. Un coleg a făcut infarct

0
137

Andre Rieu și-a amânat concertele din Marea Britanie, după ce unul dintre membrii orchestei sale, Orchestra Johann Strauss, a suferit un infarct.

Muzicianul, care se află în orchestră de peste 25 de ani, este în stare critică, după ce a suferit un infarct sâmbătă. Andre Rieu a explicat situația, spunând că muzicienii din orchestră reprezintă familia lui, deoarece ei i-au fost alături în ultimii 25 de ani în concertele şi turneele pe care le-a susţinut în lumea întreagă: ”Vă anunţ cu regret că am luat decizia de a-mi amâna concertele de la Londra, Birmingham, Manchester şi Glasgow. Aceasta ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă perioadă a anului şi abia aşteptam să aducem bucurie şi fericire tuturor fanilor, tuturor spectatorilor noştri. Însă cei mai mulţi membri ai orchestrei mele cântă alături de mine de peste 25 de ani. Suntem o familie. Suntem triști în urma acestui eveniment tragic, care face imposibilă continuarea turneului. Vă mulțumim pentru înțelegere în aceste momente dificile. Gândurile noastre se îndreptă spre colegul nostru și familia lui”, a spus artistul într-o declaraţie de presă oficială.

Artistul olandez urma să concerteze la Londra, Birmingham, Manchester şi Glasgow.

Violonistul Andre Rieu și Johan Strauss Orchestra au concertat și în România de câteva ori. El a fost la București și anul acesta, cu un spectacol organizat în Piața Constituției. În urmă cu un an artistul olandez anunța, tot în luna decembrie, un concert la București, pentru vara anului 2015, iar cele 12.500 de bilete puse în vânzare s-au epuizat în doar două ore la casele online.

Artistul a interpretat în spectacolele din Olanda piese preluate din folcorul românesc, alături de Gheorghe Zamfir și de ansambluri folclorice de pe meleagurile noastre.

După drama din clubul Colectiv, artistul olandez a venit în țara noastră și a mers la locul tragediei unde a aprins lumânări a adus flori și a păstrat moment de reculegere. Ulterior, marele violonist a donat 150.000 de euro, bani ce reprezintă profitul din vânzarea DVD-ului “André Rieu live în București”, victimelor incendiului din clubul Colectiv.


Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments