Australia şi Franţa vor semna un contract de anvergură pentru livrarea a 12 submarine

0
65

Acordul va fi parafat de ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi de premierul australian, Malcolm Turnbull, acest act reprezentând „cadrul legal care va guverna timp de decenii parteneriatul între Australia şi Franţa cu privire la submarine“, a declarat Marise Payne într-o conferinţă de presă susţinută la Sydney în prezenţa omologului său francez.

 

Turnbull şi Le Drian urmează să parafeze acordul la Adelaide, unde vor fi construite aceste submarine de ultimă generaţie.

 

Constructorul naval francez DCNS, deţinut în proporţie de 62% de către statul francez, a fost ales în luna aprilie pentru acest contract, estimat la 34 de miliarde de euro pentru partea de proiectare, fabricaţie, întreţinere şi instruire a personalului.

 

Potrivit lui Payne, acesta este „cel mai important contract de apărare din istoria australiană“. 

Cele 12 submarine Shortfin Barracuda comandate vor deriva din noua generaţie de submarine nucleare de atac Barracuda (99 de metri lungime, 4.650 de tone, la suprafaţă), dintre care primele vor fi livrate în 2019 marinei franceze.

 

Submarinele Shortfin Barracuda australiene vor avea un sistem de propulsie convenţional şi vor fi echipate cu sisteme de luptă americane, furnizate de Lockheed Martin. Primul astfel de submarin ar urma să fie lansat la apă în 2030.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments