Azi e ziua de naștere a Aurei Urziceanu. Artista împlinește 70 de ani

0
181

Azi e ziua de naștere a Aurei Urziceanu, una dintre cele mai apreciate și iubite artiste de pop și jazz, din România. S-a născut 14 decembrie 1946, în București, într-o familie de muzicieni și a devenit respectată peste tot în lume.

Azi e ziua de naștere a Aurei Urziceanu, artista care a început să studieze vioara cu tatăl ei, Nelu Urziceanu, fost violonist Orchestra Radio și profesor de vioară. La vârsta de opt ani deja își dorea să cânte ca solist vocal.Interpreta a părăsit România înainte de 1989.

Azi e ziua de naștere a Aurei Urziceanu, una dintre cele mai apreciate artiste

La 14 ani, dirijorul secund al Orchestrei de Estradă Radio, violonistul Jean Ionescu, a dus-o pe Aura în studioul 4 al Radioului, unde a ascultat orchestrația imprimată a piesei americane, cu titlu și versuri românești, ”Vreau să cânt și eu la televizor”, lansându-se astfel la radio. Câteva luni mai târziu a lansat, la televiziune, melodia ”Soarele e îndrăgostit de Mamaia”, prezentată anterior la prima ediție (1963) a Festivalului de Muzică Ușoară de la Mamaia, potrivit Agerpres.  A absolvit clasa de canto de muzică ușoară, condusă de profesoara Florica Orăscu, la Școala Populară de Artă din București. A revenit în România după 11 ani, pentru a participa la o emisiune de televiziune. În 2004, a primit invitația și a acceptat să fie membru al juriului, la Festivalul ”Cerbul de aur” de la Brașov.

În primii ani, Aura Urziceanu interpreta muzică ușoară în case de cultură și s-a făcut remarcată în cadrul unui concert cuprins în programul ediției 1965 a Festivalului de la Mamaia, unde a cântat într-o manieră proprie piesa ”La tine mi-e gândul”, semnată de compozitorul Petre Firulescu. În același an, a avut prima apariție pe o scenă mare, la Sala Palatului din București, unde a interpretat două numere dintr-un spectacol de revistă al Teatrului Satiric-Muzical ”Constantin Tănase” — ”Zâmbiți, vă rog” și ”Oglinda dragostei”, ambele compuse de Edmond Deda.


Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments