Blestemul familiei Groapă – Restaurantul Quatro Route, scos la vânzare de executor

0
1949

@ Celebru în anii 2000, restaurantul Quatro Route este acum scos la licitație de către un executor judecătoresc @ Patronul susține însă că și-a încheiat socotelile cu creditorii @ Maria Groapă și-a pierdut soțul și fiul, ultimul decedând într-un accident rutier ce a avut loc în urmă cu mai mulți ani într-un accident rutier, în Turcia

Una dintre celebrele pensiuni-restaurant din Iași, Quatttro Ruote, din localitatea Poieni – Schitu Duca, va fi vândută cu cel mult prețul unui apartament de 3 camere din centrul orașului. Din cauza unor datorii imense la bănci, în special la  Bancpost, firma care se ocupă de administrarea restaurantului-pensiune, și anume Groapă & Quattro Ruote SRL, condusă de ieșeanca Mariana Groapă, a fost obligată să accepte vânzarea celebrei locații cu prețul modic de doar 4,6 miliarde de lei vechi. Potrivit publicației de vânzare la licitație, aflată la biroul executorului judecătoresc, Vasile Bogdan Tufeanu, din cadrul BEJ Dominte și Asociații, imobilul scos la vânzare, este în suprafață de 4501 metri pătrați, cu tot cu terenul aferent. Acesta este compus din casă de locuit în suprafață de 167,09 mp, din care suprafață utilă de 149,06 mp, înscris în Cartea Funciară a comunei Schitu Duca.

Proprietate evaluată la peste 100.000 euro

Conform executorului judecătoresc Tufeanu, pensiunea-restaurant a fost evaluată la prețul de 463.000 de lei, iar motivul pentru care a fost scoasă la licitație cu vânzare îl constituie un debit consistent pe care SC Groapă & Co Quattro Ruote SRL îl avea la Bancpost.

Astfel, pentru recuperarea creditului datorat instituției bancare, la care se adaugă și cheltuielile de executare dar și onorariul executorului judecătoresc, administratorul Mariana Groapă a fost constrâns să-și vândă averea. Termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare, însoțite de dovada consemnării, este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitației.

Proprietarul Quatro Route: “Mi-am reglat toate datoriile la bănci” 

De cealaltă parte, administratora pensiunii-restaurant Quattro Ruote, susține că, între timp ea și-a achitat toate debitele la bănci însă intenționează să-și vândă averea cu cel puțin 150.000 de euro. Contactată telefonic, Mariana Groapă, a declarat că vânzarea la licitație ar fi fost anulată, iar anunțurile care au apărut în ziare și pe site-urile în domeniu, pînă acum, nu mai sunt valabile.

“Firma mea și-a reglat datoriile și creditele restante la bănci. Am avut o întârziere la plata ratelor, iar instituția bancară a acționat așa cum fac de obicei. Nu mai am nici un fel de probleme financiare. Cu toate acestea, îmi mențin hotărârea de a-mi vinde pensiunea-restaurant, dar nu mai puțin de 150.000 de euro.  Licitația respectivă, aflată la executorul Tufeanu a fost anulată între timp. Aceasta se referea doar la un imobil din spatele pensiunii, respectiv casa de locuit. Executorul mi-a confirmat însă că toate anunțurile din ziare au fost scoase. Nu știu de ce acestea au mai apărut în continuare”, a conchis Mariana Groapă, administrator SC Groapă & Co Quattro Ruote.

Afacere de succes în anii 2000

Cu o bogată experienţă în organizarea petrecerilor festive pentru banchete, aniversări, nunţi, botezuri, recepţii, cocktail-uri şi alte evenimente, în anii 2000, restaurantul Quattro Ruote devenise o adevărată emblemă a zonei Poieni – Schitu Duca. Plasat într-un cadru retras, în mijlocul naturii. restaurantul-pensiune dispune și acum de o capacitate de 150 de locuri și o terasă. Toate acestea nu arată însă la fel de bine ca în vremurile bune de altădată, riscând să se deterioreze în absența unor investiții și modernizări rapide.

Tragediile cumplite care au lovit familia Groapă

Familia Groapă a fost lovită de tragedii cutremurătoare. În urmă cu ani buni, femeia și-a pierdut și soțul și băiatul, ultimul decedând la vârsta de 40 de de ani într-un teribil accident de circulație. În primăvara lui 2011, fiul patroanei de la Quattro Ruote, Tiberiu Groapă, și-a ierdut viața în timp ce mergea în vacanță, cu niște rude apropiate, în Turcia. Tragedia s-a produs în localitatea Corlu, din regiunea Tekirdag, situata în nord-vestul Turciei. Din cauza oboselii, șoferul a adormit la volan, iar mașina, un Mercedes, s-a izbit frontal de un autotren care circula din sens opus.

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments