De la izbucnirea războiului, în urmă cu cinci ani, 250.000 de oameni au rămas captivi în oraşul asediat, mii de civili au fost ucişi, nu mai există spitale funcţionale, iar în urma bombardamentelor, moscheile şi locuinţele au fost reduse la o grămadă de moloz.
Alep se numără printre cele mai vechi aşezări din lume care sunt locuite continuu: istoricii susţin că oamenii trăiesc acolo de mai bine de 8.000 de ani. Dar în ultimii cinci ani, peste 300.000 de persoane (dintre care 16.000 de copii) au fost ucise în Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, în conflictul declanşat de reprimarea sângeroasă a unor manifestaţii paşnice în favoarea democraţiei.
Iar războiul a distrus nu numai mii de vieţi inocente, ci şi monumentele istorice. Centrul vechi, inclus în patrimoniul cultural al UNESCO în anul 1986, a devenit o ruină: amfiteatrul a fost ciuruit de gloanţe, iar muzeele şi zecile de magazine zac sub o pătură de moloz şi cenuşă, doborâte de obuze.
Un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a anunţat că multiple surse au relatat execuţia a cel puţin 82 de civili în propriile case din estul Alepului de către forţele armatei siriene, în timp ce mai mulţi activişti, jurnalişti şi civili din zonele care se aflau încă sub controlul rebelilor au postat mesaje de adio pe reţelele sociale, susţinând că ar putea fi ucişi de forţele lui Bashar al-Assad.
Cetatea din Alep
Clădirea pentru Imigrări şi paşapoarte
Marea Moschee din Alep
Piaţa din faţa moscheii
Spital în Alep
Magazine dintr-o piaţă veche
Stradă în Alep
Clădire în apropierea Cetăţii din Alep
Mall
Stradă care făcea legătura între moschee şi castel
Hoteluri într-o zonă turistică
Hotelul Dar-Zamaria
Spaţii comerciale în centrul vechi
Piaţa din faţa castelului
Piata Farhat şi Catedrala Maronita
Intrarea în castelul din Alep
Clădire în apropierea cetăţii din Alep