Cum a salvat Facebook de la moarte o tânără din Iaşi. Fata fusese victima unei tentative de omor pasionale

0
90

O tânără de 19 ani din Iaşi a fost la un pas de moarte după ce a fost înjunghiată în propriul apartament de fostul iubit. Tânăra a fost salvată după ce a reuşit să posteze un mesaj public pe Facebook.

Scenele de groază prin care a trecut A.A., de 19 ani, au avut loc acum două luni, ieri, procurorii ieşeni finalizând ancheta şi deferindu-l justiţiei pe Gabriel Pavel Condurachi, de 23 de ani.

Potrivit actului de acuzare A.A. şi Condurachi au fost iubiţi din noiembrie 2015 până în februarie 2016, atunci când fata l-a anunţat pe iubitul său că s-a îndrăgostit de altcineva. În timpul relaţiei lor, victima achiziţionase un laptop folosind un card de fidelitate aparţinând inculpatului, din acest motiv certificatul de garanţie fiind emis tot pe numele tânărului, relatează Adevărul.ro

Pe 15 septembrie, deşi nu era proprietarul laptopului şi nu avea ce face cu documentul, Condurachi a aşteptat-o pe fosta iubită în scara blocului în care aceasta locuieşte şi i-a cerut înapoi certificatul de garanţie. „Iniţial, victima a refuzat să revină în apartament pentru a-i da incupatului acel act, însă pentru că acesta a devenit insistent, i-a cerut să o aştepte afară, timp în care ea a revenit în imobil. Inculpatul nu s-a conformat ci a urmat-o până la uşa apartamentului, intrând în locuinţă împotriva voinţei victimei“, au precizat procurorii.

Supărată că fostul ei iubit a urmărit-o, A.A. a rupt certificatul de garanţie şi i-a cerut tânărului să plece din apartament. În acel moment, Condurachi i-a smuls telefonul din mână victimei şi l-a aruncat pe hol. Ulterior, strâns-o cu mâinile de gât, a tras-o de păr în interiorul camerei şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Când a văzut că victima sângerează, Condurachi a abandonat-o pe podeaua camerei şi a fugit.

Tânăra a încercat să ceară ajutor de la vecini însă nimeni de pe palier nu i-a răspuns. Pentru că nu mai avea telefon mobil, ea a pus un mesaj public pe Facebook. Mai mulţi prieteni de ai săi au văzut respectiva postare şi au sunat la 112. „Victima a sufe­rit leziuni grave la nivelul toracelui şi feţei, pentru vindecarea cărora a necesitat 25-30 zile de îngrijiri medicale şi care au fost de natură a-i pune viaţa în primejdie“, au mai spus anchetatorii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments