„A intrat in greva foamei de mai bine de zece zile, are mai multe motive. A fost transferat la Penitenciarul Rahova, in repetate randuri, de la Penitenciarul Margineni. A fost transferat pentru procedure judiciare la DNA si a fost tinut sine die. Nu i s-a spus pentru cat timp. Ultima data, de pe 2 pana pe 22 noiembrie. Toate medicamentele, hainele, toate sunt la Margineni. A fost tinut intr-o camera cu un bolnav de hepatita C, alti delicventi de drept comun, comndamnati pentru fapte cu violenta. Sustine ca nu se respecta conditiile minime de demnitate umana. A fost in camere de zece detinuti pe 16 metri patrati. Erau mai putini de trei metri patrati pentru fiecare detinut. A cerut si a discutat cu directorul Penitenciarului Rahova. L-a intrebat de ce, i s-a spus ca este la dispozitia organelor judiciare. Da, a fost la DNA, dar asta in primele zile. Dupa aia a fost tinut, pur si simplu. A fost plimbat cu dube mizerabile, cu geamurile deschise, s-a imbolnavit. Bataie de joc, cum e in sistemul penitenciar. Nu vrea sa renunte, spune ca va ramane in refuz de hrana. Pentru drepturile domniei sale si apoi pentru drepturile tututor detinutilor”, a declarat pentru Mediafax avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu.
Fostul sindicalist Liviu Luca a fost condamnat pe 22 iulie, definitiv, la sase ani de inchisoare in dosarul Petromservice, acesta fiind incarcerat in Penitenciarul Margineni.
In aceeasi cauza, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea definitiva a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si doua luni de inchisoare, in timp ce afaceristul Ovidiu Turcan a fost condamnat la cinci ani si zece luni, iar un fost director al Petromservice, Gheorghe Supeala, a primit o pepdeapsa de sase ani de detentie.
Potrivit deciziei Curtii de Apel, alte opt persoane au primit pedepse cuprinse intre un an de inchisoare cu suspendare si patru ani de detentie.
In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnastopol au fost trimisi in judecata pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.
Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Supeala, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhalteanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino Raichovich au fost trimisi in judecata pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan pentru complicitate la delapidare si spalare a banilor.
Potrivit procurorilor, in cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, in mod indirect, actionarul majoritar al SC Petromservice SA, prin achizitia a 49,35% din actiunile societatii realizata prin intermediul companiei Elbahold Ltd (inmatriculata in Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real in sensul prevazut de Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor si de Directiva 2005/60/CE. „In acest mod, inculpatul Luca Liviu a controlat activitatea ulterioara desfasurata de SC Petromservice SA, prin exercitarea dreptului de vot al Elbahold Ltd in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, ceea ce i-a permis desemnarea unor persoane apropiate in functiile de membri ai Consiliului de Administratie, director general si director financiar”, a aratat Parchetul instantei supreme.
Anchetatorii au stabilit ca Liviu Luca era ajutat la administrarea companiei de catre Sorin Ovidiu Vintu, care a finantat preluarea pachetului de actiuni.