Marina rusă mai pierde un avion în Mediterana. Un Suhoi-33 a ratat aterizarea pe portavionul Amiral Kuzneţov

0
112

„După ce a efectuat o misiune de luptă în Siria, un avion de vânătoare Suhoi-33 a depăşit pista de aterizare în momentul apuntării pe portavionul Amiral Kuzneţov“, precizează Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Incidentul a fost cauzat de „ruperea unui cablu de oprire“, adaugă Ministerul rus al Apărării, dând asigurări că pilotul a reuşit să se salveze la timp.

Este vorba de al doilea avion pierdut de Marina rusă de la sosirea portavionului Amiral Kuzneţov în largul coastelor Siriei.

La 14 noiembrie, un avion de vânătoare MiG-29K s-a prăbuşit de asemenea în Marea Mediterană în momentul aterizării.

Deşi experţii militari au atras atenţia asupra problemelor acestui portavion, factorii de decizie de la Moscova îl consideră un simbol al puterii ruse.

Potrivit unor imagini din satelit analizate de IHS Janes, Amiral Kuzneţov a fost evacuat o oarecare perioadă de timp. Toate avioanele de luptă de pe portavion au fost trimise în a doua jumătate a lunii noiembrie la baza Hmeimim, iar unele instituţii de presă evocă, ca motiv al evacuării, inclusiv ipoteza unui incendiu.

Portavionul Amiral Kuzneţov a sosit în noiembrie în largul Siriei în scopul de a consolida dispozitivul militar al Rusiei din această ţară afectată de război de aproape şase ani.

Intervenţia militară a Rusiei în Siria de partea forţelor aliatului său Bashar al-Assad datează din 30 septembrie 2015.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments