Performanţa şcolară, premiată la Gala Excelenţei în Educaţie

0
218

Inspectoratul Școlar Județean Iași a organizat joi, 15 decembrie, cea de-a V-a ediție a Galei Excelenței în Educație. Actorii principali ai evenimentului au fost elevii olimpici din anul școlar 2015-2016 și profesorii mentori, numărul lor ajungând la această ediție la 500. Alături de aceștia la eveniment au participat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, precum și reprezentanți ai mediului cultural și academic ieșean.

În cadrul Galei, Ovidiu Avădanei, absolvent al Colegiul Național Emil Racoviță” Iași, în prezent student, a fost desemnat elevul anului. Acesta a câştigat anul acesta medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică, sub coordonarea profesorului Cătălin Budeanu. Conform tradiției, Inspectoratul Școlar Județean Iași a premiat, într-o secțiune specială, 11 proiecte de succes din școli – competiții de anvergură sau manifestări educaționale de amploare. Odată cu premierea elevilor olimpici a fost lansat și numărul 5 al revistei Excelsior, care cuprinde galeria completă a premianților ieșeni din anul școlar încheiat, dar și gânduri ale acestora, opinii, rememorări, însoțite de fotografii de la momentele reprezentative asociate concursurilor și competițiilor. „În 2012 am schimbat formatul Galei, am gândit o matrice mai largă, cuprinzătoare, am gândit o anvergură a evenimentului, am lărgit conceptul de excelență, de la olimpiadele naționale și internaționale spre concursuri și alte tipuri de competiții sau proiecte ale școlilor. Am considerat că nu doar gloria unui moment contează, ci și pregătirea și celelalte reușite. Avem elevi și profesori premiați din toate zonele educaționale. Educația ieșeană stă sub semnul ideii de excelență, de performanță înaltă, iar succesele anuale ilustrează o tradiție, un mod de a fi, un spirit al orașului și al școlii, spirit care merită consemnat și prezentat comunității. Astfel, studiul, pasiunea, ambiția, curiozitatea intelectuală, vocațiile artistice sau științifice pot să genereze atitudini similare, să se multiplice în alte forme de îmbogățire a minții și a sufletului încă din anii de școală”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector școlar general și inițiatorul Galei.

sala-gala

Elevii și profesorii au primit premii consistente, diplome, plachete, cărți (peste 1.000 de volume: dicționare, enciclopedii, beletristică, albume de artă), obiecte electronice și bani. „Era foarte simplu să se numească Gala Educației Ieșene, dar nu ar fi nuanțat exact ce înseamnă educația ieșeană. La Iași excelența în educație e o tradiție și așa trebuie să rămână. Toate lucrurile care se vor întâmpla și de acum înainte vor fi conturate printr-un efort comun, de gândire și de împlinire. Îi asigur pe cei din echipa Inspectoratului Școlar Județean de sprijinul meu necondiționat pentru învățământul ieșean. Îi rog să îmi stimuleze creativitatea pentru toate proiectele pe care le au, să-mi atragă atenția atunci când lucrurile nu sunt pe făgașul care trebuie și pot să le corectez și să mă ia în echipa lor pentru voi fi un partener pe care se pot baza”, a declarat primarul Mihai Chirica, prezent la eveniment.

Invitații au avut ocazia să participe la vernisajul Expoziției de pictură susținută de tineri artiști plastici de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, coordonați de prof. Dumitru Cristescu, și au ascultat secvențe muzicale în interpretarea Corului Diamond al Școlii Gimnaziale „Constantin Erbiceanu” din Erbiceni, dirijat de prof. Liliana Costea, și de Cvintetul de alamă al Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, coordonat de prof. Mustață Nicolai. Secvențele muzicale au fost coordonate de prof. Irina Florian, inspector școlar.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments