Regina Marii Britanii îşi amână călătoria de Crăciun şi renunţă la anumite activităţi la recomandarea medicilor

0
59

Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh în viaţă din întreaga lume, şi prinţul consort Philip îşi petrec de obicei Crăciunul la reşedinţa lor de la Sandringham, Norfolk, în estul Angliei, dar în acest an au ales să-şi amâne călătoria, transmit agenţiile de presă Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Regina şi ducele de Edinburgh sunt foarte răciţi, aşa că au decis să nu călătorească astăzi la Sandringham“, a precizat palatul regal.

Cuplul regal ar fi trebuit să se deplaseze cu trenul între Londra şi Norfolk, de unde s-ar fi deplasat spre reşedinţa regală de la Sandringham.

Regina Elisabeta a II-a îşi onorează anual anumite angajamente şi este ceva rar ca ea să-şi anuleze deplasări din motive de sănătate, notează AFP.

Ea a trebuit însă să renunţe la anumite activităţi la recomandarea medicilor, delegând patronajul a 25 de organizaţii şi asociaţii de binefacere, dintr-un total de 600, altor membri ai familiei regale până la sfârşitul anului.

În 2014, Elisabeta a II-a a avut 393 de angajamente oficiale şi în 2015 – 341, potrivit presei britanice.

Este obosită Elisabeta a II-a?

Este un imperativ la Palatul Buckingham. La 90 de ani, regina Marii Britanii trebuie să ridice piciorul de pe pedala de acceleraţie. Alteţa sa regală a fost chemată la ordine de familie şi de medicii săi, a anunţat marţi, 20 de decembrie, palatul regal. Întrucât acuză o stare de oboseală, Elisabeta a II-a a fost invitată să-şi reducă numărul de sarcini, delegând anumite atribuţii membrilor familiei regale. Acest din urmă punct nu a fost încă finalizat de Palatul Buckingham, notează madame.lefigaro.fr, potrivit Agerpres.

Potrivit palatului regal britanic, „Maiestatea sa patronează în prezent peste 600 de organizaţii şi a întreţinut cu un mare număr dintre acestea o relaţie apropiată şi activă de-a lungul întregii sale domnii“. Elisabeta a II-a va delega relaţia cu 25 dintre aceste organizaţii anturajului său, printre care Battersea Dogs Home (asociaţie de protecţie a animalelor) şi Save the Children UK (organizaţie independentă de apărare a drepturilor copilului în lume), a dezvăluit The Telegraph.

O decizie înţeleaptă, care aminteşte de cea a prinţului consort Philip, astăzi în vârstă de 95 de ani. Ducele de Edinburgh a renunţat la o parte din sarcinile sale cu prilejul aniversării a 90 de ani, în 2011.

Elisabeta a II-a a bătut în septembrie 2015 recordul celui mai longeviv monarh britanic – 63 de ani, şapte luni şi două zile – deţinut de regina Victoria, iar după moartea monarhului thailandez Bhumibol Adulyadej, în octombrie 2016, a devenit cel mai longeviv monarh în viaţă din lume.

De acum încolo, regina, care a sărbătorit împlinirea vârstei de 90 de ani la 21 aprilie 2016, va trebuie să respecte măsuri stricte „până la sfârşitul anului“, scria marţi Daily News. Este acesta un pas spre abdicare? Cu siguranţă nu, susţin experţii. Stéphane Bern a explicat pentru Jours de France că „noţiunea însăşi de abdicare ar pune în pericol respectul şi prestigiul de care se bucură instituţia monarhică britanică“.

El a adăugat că Elisabeta a II-a nu va renunţa la prerogativele sale regale: ea este regina Marii Britanii şi va muri pe tron.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments