Statul Islamic acuză Rusia că a atacat cu gaz sarin în apropiere de Palmira

0
76

Surse de la faţa locului vorbesc despre cazuri de sufocare şi zeci de răniţi în urma unor tiruri cu rachete, precizează OSDO. Totodată, au fost găsite cadavre care nu prezentau răni, adaugă Observatorul, care dispune de o reţea de surse medicale în Siria.

Acest atac cu gaz, efectuat pe cale aeriană, a avut loc în apropiere de localitatea Oukairabat, situată pe o axă care duce spre sud şi oraşul Palmira, scrie OSDO, fără a putea menţiona partea responsabilă de comiterea atrocităţii.

Statul Islamic acuză Rusia

Amaq, organul de propagandă al Statului Islamic, a comunicat că 20 de persoane au fost ucise şi alte 200 întâmpină dificultăţi de respiraţie „din cauza unui atac aerian rusesc cu gaz sarin“.

Statul Islamic a recucerit duminică Palmira, în pofida zecilor de raiduri aeriene ale armatei ruse. Jihadiştii au fost alungaţi din acest oraş din centrul Siriei în martie anul acesta.

Damascul şi Moscova resping toate acuzaţiile potrivit cărora efectuează atacuri cu arme chimice în teritoriul sirian. O anchetă realizată în acest an de Naţiunile Unite arată că armata regimului de la Damasc a utilizat gaz cu clor în cursul unor astacuri asupra rebelilor. Şi Statul Islamic a recurs la atacuri chimice în Siria. Atât Damascul, cât şi jihadiştii au respins concluziile anchetei.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments