Statul Islamic a recucerit Palmira

0
68

Autorităţile de la Damasc au confirmat, prin intermediul presei de stat, că trupele loiale liderului sirian Bashar al-Assad au pierdut controlul asupra Palmirei. Cucerirea acestui oraş din centrul Siriei are loc în ciuda bombardamentelor intense şi ale întăririlor trimise de regimul de la Damasc în zonă şi „scoate în evidenţă limitele susţinerii Rusiei“, relatează agenţia de presă Reuters, citată de Agerpres.

„Armata face acum toate eforturile pentru ca teroriştii să nu poată rămâne prea mult timp în Palmira“, a declarat guvernatorul provinciei Homs, Talal Barazi, la câteva ore după ce Statul Islamic a anunţat că deţine controlul asupra oraşului.

Barazi a mai spus că militanţii au adus întăriri din Rakka, capitala lor de facto, şi din provincia Deir ez-Zor, din zona estică a ţării, lângă frontiera cu Irakul.

„Armata siriană şi-a mobilizat resursele pentru a-i învinge pe insurgenţi în fieful lor din Alep, iar pierderea PalmIrei reprezintă o răsturnare de forţe după ce în martie forţele guvernamentale, cu sprijin rusesc, au cucerit oraşul şi au jurat să îl apere“, subliniază sursa citată.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments