Vladimir Putin, discursul anual privind starea naţiunii: Rusia îşi va apăra interesele, nu caută duşmani

0
81
Vladimir Putin

„Noi nu căutăm şi niciodată nu am căutat duşmani. Avem nevoie de prieteni”, a afirmat Putin în discursul său anual despre starea naţiunii, la Kremlin. Cu toate acestea, Putin a subliniat că Rusia nu va tolera nicio tentativă ce ar dăuna intereselor sale. 

 

El a mai declarat că Rusia este gata să coopereze cu noua conducere a Statelor Unite anul viitor. Moscova speră să lucreze cu Washingtonul pentru a lupta împotriva terorismului, în timp ce ambele ţări au o responsabilitate comună pentru securitatea globală, a spus Putin.

 

„Sperăm să facem eforturi împreună cu Statele Unite în lupta împotriva unei ameninţări reale — terorismul global”, a afirmat el. 

 

Problemele interne, motivul încetinirii ritmului de creştere economică

 

Liderul de la Kremlin a precizat că problemele interne ale Rusiei sunt principalul motiv al încetinirii ritmului creşterii economice a ţării, relatează Reuters.

 

O lipsă de investiţii, tehnologie, profesionişti şi problememe în mediul de ivestiţii din ţară au provocat toate problemele economiei, a subliniat preşedintele rus. El a spus că PIB-ul Rusiei este pe cale să scadă cu 0,6% anul acesta.

 

Inflaţia anual va scădea sub 6% şi va atinge ţinta de 4% stabilită de Banca centrală în 2017, a spus el.

Rusia continuă lucrările de construire a unui pod rutier şi feroviar care să o unească cu Crimeea anexată, iar aceste lucrări sunt în grafic, a anunţat Putin.

 

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments