Cele mai bune 50 de trucuri de slăbit

0
325

Ai declarat război kilogramelor în plus, dar parcă toate poftele te năpădesc și rezultatele se lasă mult așteptate? Nu te da bătută! Sfaturile noastre te vor ajuta să păcălești foamea și să zâmbești mulțumită atunci când te urci pe cântar. 

Tentațiile care ne fac să nu mai încăpem în rochia preferată sau care ne dau sănătatea peste cap se găsesc la tot pasul, indiferent de numele pe care-l poartă sau de forma cu care ne încântă ochii. Din fericire, putem să ne strâmbăm în fața ispitelor cu ajutorul unor trucuri menite să pună pofta-n cui.

1. Chiar dacă pare greu de crezut, nu trebuie să renunți la mâncare ca să ajungi la greutatea dorită. Dimpotrivă, respectă un ritual strict cu cinci mese pe zi: trei principale și două gustări. Dacă sari peste acest program, te vei simți lipsită de energie și vei avea tendința să mănânci mai mult.

2. Taie mâncarea în bucăți mici, pentru că astfel îți vei potoli foamea mult mai repede și următoarea masă o vei lua mai târziu.

3. Conform unui studiu britanic recent, este indicat să mănânci încet, deoarece digestia îți va fi mai bună și nu va apărea senzația de balonare. Pune tăcâmurile pe masă după fiecare îmbucătură, trage aer în piept și apoi continuă să te ospătezi.

4. Dacă mănânci în picioare, te vei sătura mult mai greu. De aceea, încearcă să-ți iei pauză de masă și să mănânci liniștită.

5. Când foamea îți dă târcoale, ai tendința să consumi primul aliment pe care-l vezi în frigider. Prin urmare, ca să te pui la adăpost de această pornire firească, depozitează mâncarea nesănătoasă cât mai în spate, în zone puţin vizibile.

6.Bea un pahar cu apă dimineața, pe stomacul gol, și în timpul zilei, cu o oră înainte de fiecare masă. Aceasta îmbunătățește digestia și accelerează arderile.

7. Apa nu are calorii, reduce apetitul și stimulează eliminarea toxinelor. În mod normal, aportul necesar de lichid este de 40 ml/kilocorp/zi. Exemplu: 60 kilograme x 40 ml = 2.400 ml. Dacă ești la dietă, poți să crești consumul de apă cu încă jumătate de kilogram. De obicei uiți să te hidratezi? Ține o sticla cu apă la vedere și încearcă s-o golești până seara.

8. Ca să te detoxifici, pe lângă apă, poți bea ceaiuri neîndulcite, lapte degresat și poți mânca ciorpe și supe de legume.

9. Băut cu înghițituri mici, cel puțin o cană în fiecare zi, ceaiul verde alungă pofta de dulce, umple stomacul și stimulează arderile. Este indicat să nu-l îndulcești.

10. Produsele de patiserie și cele de tip fast-food sunt adevărate bombe calorice și stârnesc apetitul. Dacă pleci la drum lung și vrei să mănânci în mașină sau pe tren, încearcă să le înlocuiești cu biscuiți din cereale integrale, morcovi și fructe uscate.

11. Fructele se consumă dimineața sau la două ore după masă. Evită să le mănânci imediat după ce ai luat prânzul sau cina, fiindcă vor fermenta, ducând la apariția balonării.

12. Singurele fructe care pot fi savurate la câteva minute după ce ai mâncat sunt kiwi și ananasul. Acestea conțin enzime care ajută digestia.

13. Nu asocia la aceeași masă mai mult de trei grupe alimentare. De exemplu, la prânz poți consuma o garnitură, felul principal și o salată, nicidecum alte sosuri și ingrediente care cad greu la stomac.

14. Limitează-te la feluri de mâncare ușoare, fără exces de grăsime.

15. Încearcă să fierbi alimentele și nu să le prăjești.

16. Înlocuiește sucul de portocale cu cel de roșii. Este mai sănătos, nu-ți crește nivelul de zahăr din sânge și oferă atât substanțe nutritive, cât și fibre în cantități mari.

17. Nu consuma alimente foarte fierbinți sau foarte reci, ci călduțe.

18. În general, alege porții de dimensiunea unei palme sau care încap într-un pumn.

19. Ultima masă trebuie luată cu trei ore înainte de culcare.

20. Încearcă să nu consumi alimente solide după ora 18.00.

21. Alege porții mai mari pentru micul dejun și din ce în ce mai mici către seară. Ideale pentru această parte a zilei sunt ouăle fierte, pâinea integrală, fructele, brânza slabă, iaurul degresat și fulgii de ovăz.

22. Grăsimile te pot ajuta să ai formele dorite. Evident, nu este vorba de orice fel de grăsimi, ci de cele „bune“, care conțin substanțe ce transmit senzații de sațietate creierului. Surse excelente de acizi grași sunt nucile și alunele în stare crudă, peștele gras, cum ar fi somonul și păstrăvul, dar și uleiurile vegetale de floarea soarelui, de măsline, de rapiță și de in.

23. Vrei să ronțăi ceva? În loc să mănânci chipsuri, snacksuri sau dulciuri, poți să te răsfeți cu un pumn de migdale. Acești sâmburi cu gust dulceag îți potolesc foamea și, consumați zilnic, nu lasă urme nedorite asupra siluetei: 30 de grame de migdale conţin doar 160 de calorii.

24. Înlocuiește alimentele albe cu cele brune. Pastele, orezul și pâinea albă se transformă rapid în zahăr și astfel îți va fi tot timpul foame.

25. Popocornul sau floricelele de porumb fără sare sau zahăr potolesc foamea, așa că le poți mânca în loc de gustare.

26.  Adaugă în mâncare condimente puternice, mentă proaspătă, scorţişoară, busuioc şi rozmarin, pentru că grăbesc arderea caloriilor și beneficiezi de un plus de antioxidanți.

27. Valeriana reduce considerabil senzația de foame. Bea  câte 10 de picături de tinctură, de trei ori pe zi, înainte de masă.

28. Evită combinațiile de zahăr și carbohidrați. De exemplu, în loc de clătite cu ciocolată poți să le combini cu nuci.

29. Dacă vrei să te saturi mai repede, este indicat să miroși mentă, banană, măr sau vanilie când iei masa.

30. Ciocolata neagră conţine mulţi antioxidanţi, arde grăsimile şi caloriile. De asemenea, încetineşte digestia, astfel încât să te simţi sătulă pe o perioadă mai mare de timp. În plus, o pătrățică de ciocolată neagră pe zi reduce din pofta de sare şi de dulce.

31. Mănâncă o dată la două zile salată de varză. Săracă în calorii, ea este bogată în fibre, substanțe care îmbunătățesc digestia și ajută la pierderea grăsimilor accumulate în organism.

32. Renunță la băuturile carbogazoase, cu zahăr și/sau îndulcitori.

33. Ardeii iuți, piperul și mustarul iute intensifică bătăile inimii și cresc temperatura corpului, accelerând procesul de ardere a caloriilor.

34. Nu mânca foarte sărat, pentru a evita retenția apei în organism.

35. Consumă în fiecare zi salată verde, pentru că substanțele din compoziția ei reduc apetitul și intensifică arderile.

36. Ceaiul de urzică taie apetitul, cel de anason stimulează digestia și cel de soc elimină toxinele.

37.  Citricile stimulează eliberarea de enzime și ajută la transformarea toxinelor astfel încât să poată fi eliminate de organism. În plus, contribuie la detoxificarea organismului și la arderea grăsimilor. Le poți introduce în alimentație sub formă de gustare.

38. Merele conțin fibre, vitamine, minerale şi fitochimicale care stimulează digestia.

39. Înainte să mănânci sosurile sau supele pregătite în casă, ai grijă să înlături stratul de grăsime de deasupra. De asemenea, îndepărtează pielița de pe carnea gătită.

40. Îți este poftă de dulce? Mestecă o gumă fără zahăr, cu aromă puternică, și vei face mai ușor față tentației.

41. Sosurile pe bază de roșii conțin mai puține calorii decât cele pe bază de smântână.

42. Anghinarea intensifică arderile și reglează apetitul. Ceaiul din frunzele plantei ajută metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

43. Ferește-te să faci exces de băuturi alcoolice pentru că acestea contribuie la pierderea masei musculare și la dezvoltarea celulor adipoase, încetinind arderile.

44. Evită stresul, fiindcă acesta modifică echilibrul hormonal al organismului, încetinește metabolismul și te face să poftești la alimente bogate în grăsimi.

45. Exercițiile fizice sunt foarte importante dacă vrei să slăbești. Plimbă-te zilnic în aer liber și urcă pe scări în loc să iei liftul.

46. Treburile casnice, de exemplu datul cu aspiratorul, curățarea podelor sau spălatul geamurilor te ajută să pierzi în greutate

47. Petreci mult timp la serviciu și n-ai timp să alergi în parc? Coboară din mijloacele de transport în comun cu o stație înainte de a ajunge la destinație și apoi continuă drumul în pas alert.

48. Ciclismul, înotul, tenisul de câmp, alergatul, exercițiile de tip cardio sunt printre cele mai eficiente sporturi care te scapă de kilogramele în plus.

49. Apasă ferm cu degetul mare pe mijlocul degetului mijlociu cinci minute, zilnic, înainte să te pui la masă. Presopunctura îți va mai tăia din pofta de mâncare și vei ajuta pancreasul în procesul digestiv.

50. Ţi s-a făcut brusc o foame de lup şi nu te mai poţi gândi decât la mâncare? Cumpără-ţi bile chinezeşti şi joacă-te câteva minute cu ele în palmă. Te vei relaxa şi îţi vei concentra atenția în altă parte.

Sugestie de meniu hipocaloric

Micul dejun

Ceai de lămâie sau de păpădie, o felie de pâine integrală cu două ouă fierte sau un iaurt degresat cu cereale integrale;

Gustare

Un măr și o portocală;

Prânz

200 g grătar din piept de pui sau din peşte (păstrăv, doradă, somon), 200 g sote de fasole verde  și 100 g salată de crudităţi;

Gustare

Un grepfrut sau o mandarină;

Cină

O porție de supă de legume.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments