Drum invadat de gropi, după ce a fost reparat. Constructorul: “Nu-s gropile mele!”

0
415

@ Pe drumul județean Iași – Movileni au apărut gropi uriașe după circa două – trei luni după ce a fost reparat @ Consiliul Județean a plătit 26 miliarde firmei Ted Construct a lui Cornel Brânză pentru repararea acestui drum

GALERIE FOTO

“Furați mai puțin, domnule Brânză”, îi spunea Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, lui Cornel Brânză, patronul firmei de construcții Ted Construct în timp ce inspecta lucrările de asfaltare pe care această societate le efectua pe șoseaua Iași – Voinești, arteră clasificată ca și drum județean. Dacă la vremea respectivă erau unii care comentau că “sfatul” pe care Popa il dădea lui Brânză făcea parte dintr-o răfuială ce se purta între cei doi, săptămânalul 7 Est prezintă astăzi o situație care arată că temerile președintelui Consiliului Județean erau pe deplin întemeiate.

Gropi după “recepție”

Este vorba despre faptul că pe drumul județean Iași – Voinești au apărut gropi mari în asfalt la numai 2-3 luni după ce Direcția Județeană de Administrarea Drumurilor Județene (DADJ) a recepționat și a plătit lucrările de reparații ale respectivei artere județene. De altfel, această situație a fost reclamată la DADJ de unii locuitori din comuna Rediu, localitate în care au fost semnalate unele dintre cele mai adânci gropi. Lucrările de reparații ale acestui drum județean au fost realizate de firma Ted Construct, societate patronată de Cornel Brânză. Firma afaceristului a încasat nici mai mult nici mai puțin decât 2,6 milioane lei pentru repararea acestui drum. De altfel, pentru că lucrările se află încă în garanție, Direcția de Administrare a Drumurilor Județene a solicitat firmei să astupe gropile, adică să repare drumul conform prevederilor contractuale.

Brânză: “Nu-s gropile mele”

Contactat telefonic de jurnaliștii 7 Est, Cornel Brânză a refuzat inițial să discute pe marginea acestui subiect. “Știam că mă veți întreba despre acest drum încă de anul trecut. La revedereâ”, a spus Brânză, după care a închis telefonul. Ulterior, Cornel Brânză a revenit cu un telefon dar a dat o explicație absolut uluitoare.

“Nu știu cât vă pricepeți la drumuri, dar am fost și eu pe drum și vă spun că nu au sărit plombele puse de mine. A sărit asfaltul pe lângă plombele mele”, a spus Cornel Brânză.

Revoltător este că și fostul director al DADJ, Daniel Minciună cel care a semnat contractual de reparații cu Cornel Brânză i-a luat apărarea lui Brânză. De precizat că în perioada în care Daniel Minciună conducea DADJ, firmele lui Brânză a obținut contracte consistente, cu valori fabuloase pentru repararea și modernizarea drumurilor județene. “Nu au sărit plombele puse ci asfaltul din jurul lor. În momentul în care se realizează plombarea se intervine cu freza și apar fisuri pe lângă. Aceste fisuri se transformă în gropi. Acest drum trebuia modernizat, trebuia turnat un covor asfaltic. Eu am spus întotdeauna că se alocă foarte puțini bani de la bugetul Consiliului Județean pentru drumurile județene”, a spus Daniel Minciună.

 

Primarul din Rediu: “Aștia umblă cu prostii. Au sărit plombele”

După cum s-a mai precizat, unele dintre cele mai adânci cratere au fost observate pe porțiunea de drum care trece prin localitățile Rediu și Breazu. Primarul comunei Rediu, Vasile Haidău, îi contrazice atât pe patronul de la Ted Construct cât și pe fostul director de la DADJ, spunând că au sărit tocmai plombele realizate de Ted Construct în lunile septembrie – octombrie 2016.

“Umblă cu prostii. Au sărit plombele puse de ei. Eu personal am urmărit. Apăruse o groapă mare în zona blocurilor și le-am spus să vină să repare. Gropile acestea au apărut imediat după prima ninsoare. Au dat cu sare, s-a infiltrate apa și au apărut gropile”, a spus primarul Vasile Haidău.

Revenind la îndemnul pe care președintele CJ Iași, Maricel Popa i l-a adresat lui Brânză și anume acela de a fura mai puțin, trebuie să precizăm că șeful administrației județene a avut această reacție după ce a reușit să smulgă cu mâna asfaltul pe care Ted Construct îl turnase pe șoseaua Iași-Voinești.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments