Gabriela Firea a dezvăluit cât au cheltuit primăriile de sector cu deszăpezirea

0
65

Primariile din Bucuresti ar putea recurge la ridicarea masinilor care pot impiedica curatarea zapezii, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intr-un scurt interviu acordat HotNews.ro. Edilul a declarat ca nu a dat nicio amenda primarilor de sector sau firmelor de salubrizare de la inceputul acestui an, pentru felul in care s-a facut deszapezirea. De asemenea, primarul Capitalei Gabriela Firea a spus ca primariile de sector nu au facut decontul, „pentru ca inca se lucreaza”, insa in sezonul 2015-2016 suma totala alocata pentru deszapezire la nivelul capitalei a fost de aproximativ 11,4 milioane euro.

Liviu Dragnea AVERTISMENT extrem de TRANȘANT pentru Sorin Grindeanu


Este prima interventie majora din sezonul 2016-2017. Pana in acest moment, primariile nu au facut decontul, pentru ca inca se lucreaza. Dupa terminarea tuturor actiunilor de deszapezire, vom discuta despre plati. Acestea se vor face doar raportat la prestatia efectuata, la numarul de utilaje si de oameni prezenti efectiv in teren. Primariile de sector si de Politia Locala a Municipalitatii au verificat non-stop modul in care au actionat firmele de deszapezire. Nu vom plati decat ceea ce s-a efectuat. Atunci vom putea analiza si raportul calitate-pret.
Din datele pe care le-am primit, in sezonul 2015-2016, suma totala alocata pentru deszapezire la nivelul Capitalei a fost de aproximativ 11,4 milioane euro, sumele fiind repartizate astfel:
–       2,3 milioane euro sectorul 1
–       4,3 milioane euro sectorul 2
–       549.000 euro sectorul 3
–       894.000 euro sectorul 4
–       151.000 euro sectorul 5
–       3,2 milioane euro sectorul 6.”, a spus Gabriela Firea.

Cat despre amenzile pe care le-a dat primarilor de sector si operatorilor de salubrizare pentru activitatea de deszapezire din acest sezon, Gabriela Firea a spus că primariile de sector sunt cele care pot aplica amenzile, precizand ca o amenda, in opinia sa, nu rezolva problema zapezii:

Traian Băsescu anunță cine l-a înregistrat pe STENOGRAMELE publicate de Ghiță


Primariile de sector sunt cele care pot aplica amenzile, dar eu cred o amenda nu rezolva problema zapezii. Scopul interventiilor mele si al implicarii permanente a fost sa asiguram practicabilitatea tuturor strazilor, prioritar a celor de transport in comun, sa corectam problemele constatate, intr-un timp cat mai scurt. Cetatenii au vazut ca s-a intervenit mult mai bine decat in anii trecuti. Desigur, se putea si mai bine, insa am invatat din greseli. La momentul cand ninsoarea a incetat, se putea circula  pe marile artere, iar la 24 de ore erau deszapezite statiile RATB, accesul catre scoli si spitale, marile zone pietonale. Au existat si situatii speciale ¬ prabusirea cladirii de pe calea Rahovei. Evident, vom analiza impreuna, atat cu primarii de sector, cat si cu reprezentantii firmelor, modul in care s-a actionat. Voi iesi public si voi prezenta bucurestenilor rezultatele acestei analize, problemele si greselile care s-au facut si masurile pe care le vom lua pentru ca la anul sa nu mai apara astfel de situatii.”, a declarat Gabriela Firea.

Nicușor Dan anunță proteste de stradă în cazul în care se va merge pe GRAȚIERE și AMNISTIE

Chestionata ce masuri va lua pe viitor pentru imbunatirea acestui serviciu, Gabriela Firea a declarat ca va stabili masurile in functie de rezultatele analizei, la finalul campaniei de deszapezire:

„Vom stabili masuri in functie de rezultatele analizei, la finalul campaniei de deszapezire. Avem in vedere inclusiv promovarea de acte normative la nivel local, de exemplu  ridicarea masinilor parcate care pot impiedica operatiunile de curatare a zapezii.”, a mai spus Gabriela Firea.

Intrebata cand expira actualele contracte de deszapezire si daca primariile de sector vor face alte licitatii sau vor face firme proprii care sa se ocupe de acest serviciu, Gabriela Firea a spus ca sunt primarii de sector care au inceput procedurile pentru achizitia serviciului public de salubritate, in care sunt incluse si contractele de deszapezire.

Contractele de deszapezire fac parte dintre cele incluse in serviciul public de salubritate, pe care il gestioneaza fiecare Primarie de sector, in baza prevederilor Legii nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice si a Legii nr. 101/2001 privind serviciul public de salubritate. Din cate stiu, orice forma de organizare a serviciului are la baza un studiu de oportunitate care identifica solutia optima – incheierea de contract cu o firma de salubritate sau infiintarea unor societati proprii. Sunt primarii de sector care au inceput procedurile pentru achizitia servicului public de salubritate, in care sunt incluse si contractele de deszapezire. In prezent, nu mai este posibila incheierea de contracte pe durate mari de timp, perioada maxima este de 5-8 ani.”, a afirmat Gabriela Firea.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments