Investiție inedită – Bere artizanală, după rețetă belgiană, produsă la Iași

0
1747

O companie ieșeană va deschide o fabrică de bere artizanală pe baza unor rețete tradiționale belgiene. Producția fabricii va fi coordonată de un maestru berar din Belgia, iar berea va fi lansată pe piață sub brandul ”Capra Noastră”. Fabrica este amplasată în zona industrială, pe fosta platformă a Terom, în clădirea Centrului de Afaceri al familiei Zlate. Investiția cuprinde atât zona de producție, îmbuteliere și depozitare, dar va avea și un spațiu alocat pentru un showroom unde persoanele care vizitează fabrica pot degusta sortimentele de bere din portofoliu. La începutul lunii februarie se vor produce primii litri de bere artizanală. În primele săptămâni, se vor testa mai multe rețete de bere pentru a se definitiva lista tipurilor de bere care vor intra în producție.

GALERIE FOTO

capra noastra cladire zlate

Patru tipuri de bere

Vor fi selectate doar patru tipuri de bere care vor fi produse în primă fază, urmând ca pe parcurs, în funcție de cerere, să se extindă portofoliul. Ulterior, la începutul lunii martie vor intra în producție cele patru sortimente de bere selectate într-o capacitate de 6.000 litri pe lună.

„ Ideea a plecat de la a face ceva inedit pentru România și în același timp foarte la modă în Europa. Am văzut conceptul în Belgia, ne-a plăcut foarte mult și ne-am hotărât să îl importăm și la Iași. Mergem pe rețetele ce vor fi aduse din Belgia și ne bazăm pe tradiția și experiența unui maestru berar belgian. Pe noi ne interesează în primul rând să obținem calitate. Suntem focusați în acest moment doar pe probele care se vor face și pe definitivarea rețetelor și a portofoliului și apoi ne vom gândi la următorul pas, respectiv distribuție și vânzare”, a declarat Ionel Păsărică, proprietarul fabricii de bere ”Capra Noastră”.

Fabrica de bere, în clădirea lui Zlate

Centrul de Afaceri construit de la Jad group are o suprafață de aproximativ 12.000 mp utili și a fost realizat printr-un proiect european finanțat cu aproximativ 7 milioane de euro din fonduri nerambursabile. Pe lângă cei 500 mp închiriați fabricii de bere artizanală, familia Zlate a reușit să aducă în noul centru de afaceri mai mulți chiriași importanți. La sfârșitul anului trecut, familia Zlate a dat o lovitură importantă pe piața cladirilor de birouri.  Compania Națională ”Poșta Română” a incheiat un contract cu firma familiei Zlade, SC Jad Group SRL, pentru închirierea unei suprafețe de aproximativ 1550 mp în Centrul de Afaceri .. pentru relocarea Centrului Regional de Tranzit din zona Aurel Vlaicu. La scurt timp după această prima tranzacție, între Poșta Română și Jad Group a mai fost parafată o înțelegre privind închirierea unei suprafețe de aproximativ 400 mp de birouri pentru relocarea Oficiului Zonal de Poștă care deservește zona rurală a județului și Oficiul Poștal de Distribuție Iași. Pentru cei aproximativ 2000 de mp de cladire Poșta va plăti familiei Zlate 11.000 de euro lunar. Surse din piața imobiliară susțin că familia Zlate a intrat în conflict cu alți dezvoltatori imobiliari din zona ”office” pentru că la închirierea spațiilor din centrul de afaceri practică prețuri de 4-6 euro/mp, considerate a fi de dumping, pentru a-și crește gradul de ocupare al clădirii într-o perioadă cât mai scurtă.

Rareș Neamțu

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments