Ioan Talpeş, fost director al SIE: Şeful unui serviciu de informaţii nu ar trebui să stea mai mult de patru-cinci ani în funcţie

0
55

Fostul şef al SIE din perioada 1992-1997 a afirmat în cadrul unei emisiuni „Adevărul Live“ că, după părerea sa, un şef de serviciu secret ar trebui să deţină această funcţie patru sau cinci ani, limita maximă fiind şase ani.

 

„Toată lumea ştia că şeful unui serviciu nu poate sta mai mult de patru-cinci ani. Aşa se face peste tot în lume. Patru-cinci ani maxim. Faci o translaţie. Nici nu trebuie să stea. Eu nu am avut perioadă mai critică pentru sănătatea mea, mai dură, din cauza situaţiilor, tensiunilor la care am fost obligat să acţionez ca în perioada aceea. Apoi, m-am deconectat“, a declarat Ioan Talpeş.  

 

Fostul şef al SIE a vorbit de cazul fostului prim-adjunct al SIRI, Florian Coldea, şi a povestiti din experienţa sa de fost şef de serviciu secret. „Nu l-aţi văzut şi pe domnul Coldea cum făcea. Eu ajunsesem în faza în care nu puteam ţine un pahar în mână. Să nu credeţi că acesta e o situaţie foarte avantajoasă. De ce oamenii nu înţeleg că trebuie să pornească la dreapta. De ce cei care ar trebui să-i oblige nu fac asta?“, a mai afirmat fostul şef al SIE

 

Totodată, Talpeş a precizat că suspendarea lui Coldea nu e un demers inedit. „Nu domnul Coldea a fost primul suspendat. Autosuspendat am fost eu. S-a petrecut în ianuarie 1997, când domnul Constantinescu îmi refuzase demisia exprimată de două ori“, a declarat fostul şef al SIE care a explicat cum i-a cerut o comisie de anchetă preşedintelului Emil Constantinescu, în urma unor alegaţii false la adresa sa, venite din partea unor foşti subordonaţi. 

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments