MAE, la comemorarea victimelor Holocaustului: ‘Tinerii să înţeleagă consecinţele’

0
54

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aduce de Ziua Internaţională a comemorării victimelor Holocaustului un omagiu memoriei victimelor din întreaga lume şi îşi exprimă solidaritatea cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Ministerul Afacerilor Externe susţine pe deplin eforturile de educare a tinerei generaţii în spiritul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, astfel încât tinerii să înţeleagă consecinţele acţiunilor discriminatorii, antisemite şi rasiste”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

MAE mai arată că această linie de acţiune este în deplin acord cu mandatul de preşedinţie al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), exercitat de România în perioada martie 2016-martie 2017. Ministerul reiterează faptul că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalităţii de şanse reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice. De asemenea, MAE îşi reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin instrumentele diplomaţiei, la întărirea instrumentelor legislative şi instituţionale menite să prevină şi să sancţioneze antisemitismul, precum şi oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială şi intoleranţă.

În acest sens, ministerul îşi arată sprijinul pentru promovarea definiţiei de lucru a antisemitismului, adoptată în luna mai 2016, de plenara IHRA, pentru a fi utilizată de instituţiile abilitate în domeniul prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments