Nu faceţi această greşeală când trataţi tusea copilului! Îndemnul categoric al unui medic reputat.

0
303

Foarte des părinţii fac o greşeală crezând că tusea copilului este o problemă ce se rezolvă foarte lejer. De obicei ei pur şi simplu cumpără de la farmacie o mixtură împotriva tusei, fără să înţeleagă cât de mult pot dăuna sănătăţii copilului.

“Timp de o oră eu m-am aflat într-o cameră în care era pornit televizorul. În decurs de o oră eu am văzut de 8 ori publicitate pentru medicamente care, conform producătorului, trebuie înghiţite imediat ce apare tusea. Nu mai rezist să ascult această păcăleală! Atenţie!” – spune doctorul Komarovski, cel mai respectat medic pediatru din Rusia.

komaro

Cum se tratează tusea puternică

1. Majoritatea preparatelor promovate de mass-media au efecte expectorante sau mucolitice. Principala funcţie a acestor medicamente este creşterea secreţiei de mucoasă în plămâni care ar trebui teoretic să uşureze tusea.

лечение кашля при бронхите

Însă când copilul are guturai, tuse şi febră e vorba de îmbolnăvirea căilor respiratorii superioare. De ce să creşti volumul mucoasei în plămâni când copilul pur şi simplu are guturai şi îl doar gâtul?

2. Preparatele antitusive sunt necesare în cazul unor boli ale căilor respiratorii inferioare: bronşită, pneumonie. Astfel de medicamente trebuie să fie numaidecât de provenienţă vegetală! În orice caz bolile trebuie tratate de medici, nu de oameni ce au văzut cum se face asta la televizor…

лечение кашля с мокротой

3. Tusea la copii este mult mai slabă decât la maturi. După consumul de medicamente expectorante, copii de multe ori nu sunt în stare să tuşească toată mucoasa pe care o secretă plămânii stiulaţi. Nu în zadar în multe state nu se recomandă prescrierea de mucolitice copiilor sub 5 ani, iar celor sub 2 ani în genere este o crimă.

лечение кашля у ребенка

4. Cum se tratează tusea uscată? Este foarte potrivit sucul proaspăt de morcovi dizolvat 1:1 cu lapte. Daţi-i copilului acest amestec de 4-5 ori pe zi. De asemenea preparaţi ceai din fructe de călin.

5. Reţineţi: chiar şi cele mai eficiente stimulări ale secreţiei pulmonare sunt imposibile fără două condiţii obligatorii: aer curat şi răcoros (18…20 °С) în încăperea în care se află copilul, precum şi consumul suficient de lichid cald.

Aveţi grijă de umiditatea aerului din camera copilului! Ea trebuie să fie între 40%-70%, căci înnădușeala este o condiţie ce poate cauza agravări. Iar dacă pe lângă asta mai este şi febră şi nasul e înfundat, atunci sunt şanse maxime de a transforma o răceală banală în pneumonie.

лечение кашля быстро

6. Trebuie subliniat că tratamentul de sine stătător cu medicamente expectorante poate fi şi foarte periculos. Tusea, după cum se ştie, nu este doar un simptom neplăcut, ci una din cele mai importante metode prin care organismul curăţă plămânii. Suprimarea tusei poate duce la acumularea secreţiilor patologice în plămâni, care la rândul său poate duce la apariţia bronşitei sau pneumoniei, precum şi dereglări în ventilarea plămânilor şi alte efecte neplăcute. În plus excesul de preparate împotriva tusei afectează negativ ficatul şi rinichii.

лечение кашля без лекарств

7. Administrarea de medicamente antitusive în cazul tusei umede este contraindicată! După am scris mai sus, în acest fel plămânii vor fi “inundaţi” de mucoasă, ceea ce poate provoca urmări mult mai grave.

лечение кашля верхних дыхательных путей

E un adevăr banal, dar trebuie să-l repetăm: evitaţi tratamentul de sine stătător! Nu tusea trebuie vindecată, ci o anumită boală, unul din simptomele căreia este tusea.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments