Răsturnare de situaţie în cazul atacului din Istanbul. Care a fost motivaţia reală

0
68

Autorităţile turce investighează posibilitatea ca în spatele atacului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul să se fi aflat motive financiare, după descoperirea a 150.000 de dolari care ar fi urmat să-i fie predaţi atentatorului, scrie presa turcă de luni, preluată de Xinhua, conform agerpres.

Banii au fost găsiţi în cursul unei percheziţii întreprinse de forţele de securitate într-un apartament din cartierul mărginaş Silivri pe 5 ianuarie, a scris Hurriyet, citând surse din cadrul poliţiei.

Citeşte şi: Ei sunt şefii banilor. Opt bărbaţi au o avere egală cu veniturile a jumătate din populaţia lumii

Conform publicaţiei, poliţia a stabilit că suma nu i-a putut fi remisă atacatorului din cauza măsurilor de securitate stricte aplicate după atacul din clubul de noapte Reina, în care au fost ucise 39 de persoane şi care a fost revendicat ulterior de Statul Islamic.

Bărbatul continuă să fie dat în urmărire, pe urmele sale declanşându-se o adevărată vânătoare.

Ţinând cont de descoperirea celor 150.000 de dolari, anchetatorii cred că militantul a lansat atacul mai degrabă pentru câştiguri financiare decât din motive ideologice, considerate a se afla în spatele majorităţii atentatelor Statului Islamic, mai scrie Hurriyet.

Potrivit aceleiaşi relatări, autorităţile investighează şi rolul potenţial al unor servicii secrete în acest atac.

Poliţia turcă l-a identificat pe atacator în persoana lui Abdulgadir Maşaripov, un uzbek cunoscut şi sub numele de Abu Muhammed Horasan.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments