Răzvan Marin a ajuns în Belgia! Stanciu, Chipciu și Rednic au pus umărul la realizarea transferului

0
97

Răzvan Marin a fost dorit în Rusia de Mircea Lucescu la Zenit și în Serie A TIM la Fiorentina și AS Roma, dar a ales Standard Liege. Miercuri a plecat în Belgia, iar la sosire a dezvăluit cu cine s-a sfătuit, înainte de a face acest pas.

Decisive în alegerea mijlocașului în vârstă de 20 de ani au fost discuțiile cu Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu, care din vara lui 2016 joacă la Anderlecht, dar și cu Mircea Rednic, probabil antrenorul cu cele mai bune cunoștințe despre clubul din Liege și despre campionatul Belgiei.

Rednic a jucat (1991-1996) și a antrenat (2012-2013) la Standard Liege, iar din decembrie a revenit în campionatul Belgiei, la Royal Excel Mouscron, unde are dificila misiune de a evita retrogradarea.

„Trebuie să mă întâlnesc joi (n.r. 19 ianuarie) cu conducerea clubului Standard, nu pot vorbi prea mult. Tranzacţia nu este perfectată, dar sunt şanse mari să semnez cu Standard”, a declarat Răzvan Marin pentru „La Derniere Heure”, conform Digisport.ro.

Citește și: Câţi bani a băgat Gigi Becali la Steaua: Piţurcă îl dă de gol

„Am discutat cu românii care cunosc campionatul şi pe Standard, precum Stanciu, Chipciu (jucătorii echipei Andertlecht), Rednic (antrenorul formaţiei Mouscron). Sunt mulţumit să mă aflu aici”, a mai spus Marin, miercuri noaptea, după la sosirea pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, venind de la Munchen.

Drumul lui Răzvan Marin către Belgia nu a fost lipsit de probleme. Plecarea din Cipru a fost amânată, din cauza unor probleme cu avionul în care se îmbarcase în prima fază, dar în cele din urmă a ajuns miercuri seară la Bruxelles și urmează să facă vizita medicală, înainte de a semna contractul.

Mijlocașul a primit sfaturi inclusiv din partea fostului selecționer Victor Pițurcă și a lui Tudorel Stoica, tatăl lui Alin Stoica, fostul mijlocaș care a jucat în Belgia timp de 8 ani (6 la Anderlecht, doi la Club Brugge) și care și acum e stabilit la Bruxelles.

Standard Liege va plăti peste 2,4 milioane de euro pentru transferul lui Răzvan Marin de la FC Viitorul.

George Țucudean este ultimul fotbalist român care a jucat la Standard Liege (2013-2014), fără a reuși să impună.

75 de meciuri pentru Viitorul are Marin. A adunat deja 4 selecţii şi la naţională, pentru care a înscris un gol.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments