S-a întors roata! Campioana reclamațiilor s-a ales cu dosar penal

0
441

Scandalul de la incineratorul de la Tomești se lasă cu plângeri penale. După zeci de plângeri depuse împotriva patronilor incineratorului la Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, Garda Națională de Mediu și Direcția Națională Anticorupție, Mioara Gociu, administrator al firmei Etrirom Est SRL,  a devenit din reclamant, acuzată. Sătui de hărțuirea la care au fost supuși în ultimul an, reprezentanții firmei Demeco, proprietara incineratorului, au hotărât să facă o plângere penală împotriva vecinei reclamangițe.

GALERIE FOTO

 

„Urmărind prejudicierea imaginii și obstrucționarea activității economice a SC Demeco SRL, dna Gociu Mioara a determinat instituțiile statului, prin sesizări mincinoase, să efectueze investigații și să desfășoare anumite proceduri de verificare a veridicității acestora, ceea ce presupune o risipă de timp, energie, personal și resurse în instrumentarea unor cauze sortite din start eșecului. Deși, în urma controalelor efectuate, nu au fost constatate neregulile pe care Gociu Mioara le-a reclamat în funcționarea stației de incinerare, aceasta a revenit obsesiv ( de 2/3 ori pe zi), semnalând aceleași probleme, cu toate că i-au fost aduse la cunoștință rezultatele investigatiilor efectuate ca urmare a sesizărilor sale. Agasați de această situație, în care societatea nu își poate desfășura activitatea, în speranța opririi și sancționării acestor abuzuri, administratorii societății au hotărât înaintarea unei plângeri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, în noiembrie 2016.” a declarant Andrada Nesvabda, avocatul celor de la Demeco.

Gociu dată de gol de proprii angajați

În urma sesizărilor făcute de Mioara Gociu, comisarii Gărzii de Mediu au încercat să verifice aspectele semnalate stand de vorbă cu angajații reclamantei și cu venicii. În luna august 2016, Gociu făcea sesizări telefonice pe bandă rulantă la Garda de Mediu. Pe 24 august, Gociu a apelat de trei ori Garda de Mediu, între orele 18:00 și 21:30, pe telefonul de permanență reclamând pe vecinii de la incinerator. După fiecare apel la fața locului s-a deplasat câte un comisar al gărzii, de fiecare data altă persoană. Niciunul dintre comisari nu a putut confirma aspectele sesizate de Mioara Gociu. Cinci zile mai târziu, povestea se repetă. Din nou apeluri telefonice și reclamarea vecinilor. Nici de această data nimic nu se confirmă. Ba mai mult, în ambele zile, comisarii au stat de vorbă cu angajații reclamantei cât și cu vecinii. Niciuna dintre persoanele cu care au discutat comisarii Gărzii de mediu nu a susținut varianta prezentată de Mioara Gociu, patroana fiind dată de gol de faptul că face sesizările telefonice când nici măcar nu este prezentă la sediul firmei și fără a ști ce se întâmplă de fapt acolo, aspectele fiind menționate în procesele verbale de control ale gărzii. Pe linia de protecție a mediului, instalația de incinerare a făcut obiectul a numeroase controale, ca urmare a 14 sesizări depuse de Mioara Gociu, care a semnalat disconfort olfactiv generat de activitatea instalației de incinerare. Pentru fiecare sesizare, Garda Națională de Mediu Iași a deplasat pe amplasamentul instalației personal pentru verificarea celor semnalate și niciun control nu s-a finalizat cu vreo sancțiune.

Bianca Cristea

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments