Stat Islamic revine cu un atac surpriză în Irak şi preia controlul asupra unui punct strategic

0
53

Combatanţi ai Statului Islamic (SI) au cucerit un sat din nordul Irakului în cursul unui atac-surpriză ce a avut loc vineri, a indicat un oficial din domeniul securităţii, relatează agenţia DPA, conform agerpres.

Gruparea radicală a întreprins o serie de contraatacuri în diferite părţi ale Irakului, în încercarea de a împiedica o campanie militară susţinută de SUA ce are drept scop alungarea extremiştilor din fieful ei important, Mosul.

Citeşte şi: Rusia începe RETRAGEREA din Siria. Două nave de război au părăsit regiunea

Extremiştii sunniţi au ocupat satul Abu Dalf, din provincia Salah al-Din (nord), ca urmare a unui atac major în zorii zilei, a indicat un oficial local sub rezerva anonimatului. ”Elemente ale Daesh (Statul Islamic) au preluat controlul secţiei de poliţie din sat, au incendiat toate maşinile de poliţie”, a adăugat el.

Potrivit oficialului menţionat, un kamikaze al Statului Islamic şi-a detonat încărcătura cu explozibili la o reuniune militară a guvernului în zonă, trei persoane fiind ucise şi alte nouă – rănite.

”Forţele de securitate au început să acţioneze pentru a recuceri zonele controlate de către Daesh”, a mai spus oficialul din domeniul securităţii.

Forţele irakiene, cu sprijin aerian sub comanda SUA, înaintează în teren în cadrul unei campanii pe care ele au lansat-o la jumătatea lunii octombrie pentru a recuceri Mosulul de la Statul Islamic.

Mosul, cel de-al doilea mare oraş al Irakului, se află sub controlul Statului Islamic de la jumătatea anului 2014.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments