Trump a primit o scrisoare emoţionantă. ‘Fetiţa din Alep’ i-a cerut ajutorul

0
55

O fetiţă siriancă devenită celebră pentru postările sale pe Twitter în timpul asediului asupra oraşului Alep a lansat un apel la ajutor pentru copiii sirieni, într-o scrisoare deschisă adresată noului preşedinte american Donald Trump, informează BBC, conform agerpres.

„Fac parte dintre copiii sirieni care su suferit din cauza războiului din Siria”, notează Bana Al-Abed, evacuată în decembrie din Alep spre Turcia, în scrisoarea transmisă de mama sa postului de radio şi citată marţi seara de BBC.

Citeşte şi: Tribunalul militar din Guantanamo îşi reia audierile în cazul suspecţilor în atentatele 9/11

Ea îi explică lui Donald Trump că şcoala sa din Alep a fost distrusă de bombardamente şi că prieteni ai săi au murit în urma acestora.

Acum, în Turcia, pot să ies şi să mă joc. Pot să merg la şcoală, chiar dacă nu am făcut-o încă. Iată de ce pacea este importantă pentru toată lumea, inclusiv pentru dumneavoastră„, a scris ea.

Însă milioane de copii sirieni nu sunt ca mine în acest moment şi suferă în diferite regiuni ale Siriei. Trebuie să faceţi ceva pentru copiii din Siria, pentru că ei sunt la fel ca şi copiii dumneavoastră şi merită să trăiască în pace, la fel ca voi„, a subliniat Bana Al-Abed.

Dintre cele peste 300.000 de persoane ucise în timpul războiului care face de şase ani ravagii în Siria, cel puţin 15.000 de copii.

Din septembrie până în decembrie 2016, această fetiţă a devenit vedeta reţelelor sociale, postând pe Twitter, împreună cu mama sa, despre infernul zilnic din Alep şi relatând întâmplări de viaţă emoţionante, denunţate ca propagandă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a primit-o la 21 decembrie, împreună cu familia sa, după ce au fost evacuaţi.

Citeşte şi: Gudni Johannesson, preşedintele cu cea mai ridicată cotă de popularitate

Turcia, în prezent aliată în Siria a Rusiei şi Iranului, cu care a semnat un acord pentru a consolida armistiţiul în urma negocierilor de la Astana, găzduieşte circa 2,7 milioane de refugiaţi sirieni.

Noua administraţie americană a lui Donald Trump s-a declarat deschisă cooperării cu Rusia în Siria, împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI).

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments