Trump, descris de consilierii săi ca un copil care se plictiseşte repede şi e dependent de televizor

0
64

Presa de peste Atlantic relatează despre obiceiurile proaste şi reacţiile impulsive ale noului locatar de la Casa Albă, care îi pun pe jar pe consilierii săi.

Washington Post scrie în ediţia de vineri că Donald Trump este, potrivit informaţiilor sale, ca un copil dezorientat şi dependent de televizor.

Jurnalista Maggie Haberman, care l-a intervievat la telefon pe Trump, prezintă în New York Times o parte din programul noului preşedinte american.

Potrivit ei, Donald Trump se trezeşte la şase dimineaţa şi îşi începe ziua deschizând televizorul. El îşi încheie ziua tot în faţa televizorului, având în vedere că nu citeşte cărţi şi nici nu are familia alături. Soţia sa Melania stă în cursul săptămânii la New York, împreună cu fiul lor Barron, şi îl vizitează doar în weekend.

Un apropiat al lui Trump a recunoscut pentru Politico faptul că noul lider de la Casa Albă „se plictiseşte repede şi îi place să se uite la televizor“.

Mai mult, Trump are tendinţa de a reacţiona impulsiv la unele ştiri. De exemplu, el s-a arătat deranjat de materialul precum că la învestitura sa au venit mai puţini oameni decât la cea a fostului preşedinte Barack Obama şi l-a trimis, în pofida tuturor părerilor contrare, pe purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, să mintă asupra cifrelor.

În afară de televizor, Trump nu se poate dezlipi nici de tableta sa cu sistem de operare Android, pe care o foloseşte împotriva avertismentelor consilierilor săi.

Mai mulţi jurnalişti au observat că postările sale pe Twitter sunt în mare parte răspunsuri la ceea ce vede la televizor, în special pe Fox News.

De exemplu, la 24 ianuarie, Bill O’Reilly, de la Fox News, a prezentat statistici privind violenţa în Chicago şi a atras atenţia că Trump a promis să trimită forţele federale. O oră mai târziu, preşedintele a postat pe Twitter statisticile citate de O’Reilly.

„Dacă Chicago nu rezolvă oribilul «carnagiu» în desfăşurare, 228 de atacuri în 2017 şi 42 de morţi (în creştere cu 24% în raport cu 2016), voi trimite forţele federale!“, a reacţionat Trump.

„Este important să reducem (din timpul petrecut de Trump în faţa televizorului, n. red.)“, a subliniat sursa citată de Politico. 

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments