ACUZAȚII grave din partea guvernului olandez: Semnăturile NU au fost verificate – Stiri pe surse

0
60

Autenticitatea celor peste 400.000 de semnături strânse de activişti în Olanda pentru a declanşa referendumul de anul trecut privind Tratatul Uniunii Europene cu Ucraina nu a fost verificată niciodată, conform unor informaţii apărute joi, relatează Reuters.

Informaţiile apar într-o scrisoare de la Ministerul Afacerilor Interne, ca răspuns la o cerere privind accesul la informaţii publice (Freedom of Information Act), publicată de televiziunea RTL.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

O purtătoare de cuvânt a Consiliului Electoral a confirmat pentru Reuters că mai multe nume au fost verificate pentru a se vedea dacă erau cele ale alegătorilor înregistraţi, dar nu şi dacă semnăturile erau reale, scrie agerpres.ro.

„Legea olandeză a referendumului nu cere verificarea semnăturilor”, a declarat Heleen Hörmann.

Citește și: Uber și Daimler au bătut palma pentru vehiculele fără șofer

„Când am evaluat legea, ne-am exprimat îngrijorarea despre proces. Nu există nicio cale pentru verificarea semnăturilor, pentru că ele nu au fost introduse niciodată în sistem”, a adăugat ea.

Consiliul a recomandat ca guvernul să utilizeze sistemul său naţional de identificare digitală, cunoscut sub acronimul DigiD, pentru aplicaţia privind referendumul, dar această recomandare nu a fost adoptată, a mai spus ea.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Referendumul asupra Ucrainei, fără caracter obligatoriu, a fost primul în Olanda cerut de cetăţeni pe baza unei legi care a intrat în vigoare în iulie 2015 şi urmează să fie reexaminată în acest an.

La referendumul care a avut loc în luna aprilie, alegătorii olandezi au respins cu o majoritate covârşitoare Tratatul de asociere UE-Ucraina, faţă de care Rusia şi-a exprimat opoziţia fermă.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Rezultatul l-a forţat pe prim-ministrul olandez Mark Rutte să caute să obţină un compromis cu celelalte 27 de state membre ale UE, care în cele din urmă a salvat acordul.

Agenţiile de informaţii au avertizat că alegerile din acest an din Olanda, Franţa şi Germania ar putea fi vulnerabile la manipulările unor actori externi, inclusiv Rusia.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

Guvernul olandez a ordonat săptămâna trecută ca buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 15 martie să fie numărate manual şi a declarat că software-ul folosit anterior pentru a număra voturile locale la nivel naţional nu trebuie folosit.

Potrivit ministrului de interne Ronald Plasterk, măsurile sunt necesare pentru a evita riscul de manipulare.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments