Porţiile mici şi dese, cheia marilor succese. Cam aşa am putea descrie una dintre cele mai eficiente metode de slăbire, care presupune să mănânci în fiecare zi de 6 ori. Principiul acestei metode de slăbire este uşor de pus în aplicare, dacă eşti dispusă să îţi schimbi obiceiurile alimentare.
Pe lângă cele 3 mese principale ar mai trebui să ai încă 3 mese mai mici, compuse din gustări sănătoase. Nutriţioniştii îţi recomandă să mănânci la fiecare 3 ore.
1. Asigura-i organismului mâncare în mod constant.
Stomacul tău funcţionează continuu, însă nu funcţionează la fel în toate momentele zilei. Dacă îl îndopi cu mâncare la o masă, digestia va fi îngreunată, iar metabolismul nu va reuşi să ardă toate caloriile consumate, transformând o parte din ele în grăsime.
Dacă îi asiguri organismului tău nutrienţi la fiecare 3 ore, metabolismul va funcţiona normal şi va arde caloriile în mod constant. Astfel, este exclus să ţi se facă foame şi să ronţăi tot felul de gustări dulci sau sărate, pline de calorii.
Hrănit constant pe durata zilei, organismul transformă nutrienţii în energie şi nu în depozite de grăsime. Obişnuieşte–te să mănânci 6 porţii mici de mâncare în fiecare zi şi vei reuşi să slăbeşti rapid.
2. Consumă gustări sănătoase la serviciu
Gustările pe care le mănânci la serviciu nu sunt dintre cele mai sănătoase. Chipsurile, biscuiţii, covrigeii şi batoanele de ciocolată nu oferă organismului tău nutrienţi, adică nu îl hrănesc, ci doar păcălesc foamea. Dacă pui la socoteală pungă de covrigei că fiind una dintre cele 6 mese din zi, trişezi şi îţi sabotezi singură dietă.
Pentru că planul tău să aibă succes, este important că gustările pe care le consumi la serviciu să fie sănătoase şi săţioase.
Migdalele şi seminţele pot constitui o gustare delicioasă şi sănătoasă. O mâna de migdale este suficientă pentru că organismul tău să fie aprovizionat cu vitamine şi minerale.
Sandvişul cu ton şi pâine integrală este o altă gustare sănătoasă. Tonul are un conţinut proteic ridicat, echilibrează nivelul de zahăr din sânge şi reduce producţia de cortizol.
3. Mănâncă porţii mici şi când iei masă în oraş
Obişnuieşti să mănânci în oraş sau cumperi manacare la pachet? Fii atentă la porţii. De multe ori, porţiile de mâncare din restaurant sunt prea mari, dar nu te poţi abţine să nu mănânci tot din farfurie. Acest obicei nu face altceva decât să–ţi dea peste cap dietă, de aceea este bine să comanzi mai puţină mâncare sau să nu mănânci tot.
Un truc eficient pentru a mânca puţin acasă este să mănânci din farfurii mici. Într-o farfurie mică intră o porţie moderată de mâncare. Poate că la început nu te vei simţi pe deplinsătulă, dar cu timpul stomacul se va obişnui şi va cere mai puţină mâncare.
Un alt truc prin care poţi reduce porţiile de mâncare este consumarea unui pahar de apă înainte de masă. Apă îţi va potoli rapid foamea. În timp ce mănânci, mestecă bine alimentele. Experţii spun că în acest mod vei reuşi să te saturi mai repede şi vei înlesni procesul de digestie.
Concluzii
Un regim alimentar cu 6 mese mici pe zi îţi aduce numeroase beneficii, deoarece pune în mişcare un întreg lanţ de procese. Metabolismul este stimulat şi arde caloriile de la o masăla altă, digestia este îmbunătăţită considerabil, nu ţi se face poftă de gustări nesantoase, ai parte de energie debordantă şi slăbeşti mai repede decât dacă te înfometezi.