Complexitate: usor
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
200 g orez
150 g sunca
3 oua
5 fire ceapa verde
ulei
patrunjel
piper
sare
Mod de preparare:
Mai intai se spala bine orezul si se pune la fiert, in apa cu putina sare. Cand s-a fiert suficient, se scurge bine de apa si se da sub jet de apa rece. Separat se taie sunca in cubulete mici, iar ouale se bat spuma.Intr-o tigaie se toarna o lingura de ulei, in care se vor gati ouale batute si sunca, asemenea unei omlete, iar cand s-au facut se dau de pe foc, peste ele se pune orezul fiert, patrunjelul tocat fin ceapa tocata, sare si piper. Se amesteca totul bine, apoi se ia cu mana din compozitia pregatita si se formeaza chiftelutele. Chiftelutele se vor praji in ulei incins, pe ambele parti, iar cand sunt gata se scot pe un servet de hartie si se servesc.