Ati simtit veodata o arsura puternica in stomac dupa ce ati mancat? Exista riscul de a suferi de reflux gastroesofagian. De multe ori minimalizam acest simptom si consideram ca un antiacid poate rezolva problema, dar este gresit. Refluxul gastroesofagian ne semnaleaza ca ceva nu functioneaza cum trebuie in organismul nostru.
Factori care duc la scaderea nivelului de acid gastric:
- Mancatul inexces sau mancatul pe fuga,
- Stresul indelungat,
- Consumul de alcool si de bauturi carbogazoase,
- Consumul a prea multor proteine (mai ales din carne rosie), produse lactate, mancaruri grase si mancaruri rafinate,
- Fumatul.
Va prezentam o cale simpla de a testa nivelul de acid gastric chiar la voi acasa!
Pentru stimularea producerii acidului din stomac si digestia proteinelor cel mai indicat este suplimentarea cu betaina HCL si enzima proteolitica pepsina. In afara de echilibrarea acizilor acidului din stomc, betaina previne aparitia acneei, a candidei si ajuta la tratarea disfunctiei glandei tiroide.
NOTĂ! Inainte de a lua betaina si de a face testul de mai jos, adresati-va unui doctor. Nu este recomandat sa urmati testul daca luati aspirina sau ibuprofen sau daca aveti o istorie de ulcer si gastrita.
Testul:
- Cumparati clorhidrat de betaina de la un magazin naturist. Asigurati-va ca este 100% natural.
- La prima masa luati o capsula. Daca simtiti vreo durere sau disconfort, opriti testul.
- Daca nu, continuati crescand doza cu inca o capsula la urmatoarea masa. Verificati din nou daca simtiti veun disconfort.
- Repetati pana ajungeti sa luati 7 capsule.
Daca puteti consuma mai mult de o capsula de betaina (HCL) la o masa, este deja un semn ca suferiti de hipoclorhidrie. Severitatea afectiunii este data de numarul de capsule de HCL pe care le luati. Cu cat luati mai multe fara sa simtiti ceva, cu atat hipoclorhidria este mai avansata.
Pentru a va recapata sanatatea stomacului si a echilibra nivelul acidului gastric, va recomandam sa urmati o alimentatie sanatoasa si sa luati frecvent capsule de betaina. Evitati mancarea procesata.