Uneori devenim atât de obişnuiţi cu anumite obiecte din casă noastră, încât am ajuns să credem că le-am folosit mereu aşa cum trebuia. Să vorbim de exemplu despre cuptor. Acest prieten de nădejde a avut mereu un sertăraş sub, însă poţi să crezi că l-ai folosit greşit până acum?
Când le-am spus prima oară prietenelor, nu le venea să creadă. Cum adică nu am folosit aşa cum trebuie? La ce altceva se mai poate folosi? Probabil că şi tu, aşa cum au făcut-o şi ele, îl foloseşti pentru a depozita oale sau recipiente pentru gătit. Îţi sună cunoscut aşa-i?
Ei bine, acesta este locul unde trebuie ţinută mâncarea tocmai pregătită, asta pentru a o menţine caldă. Te suprinde acest aspect, nu?
Se pare că dacă eşti fericită deţinătoare a acestui tip de cuptor, înseamnă că poţi ţine mâncarea caldă pentru mult timp.
Chiar şi restaurantele folosesc acest sertăraş pentru a ţine mâncarea caldă. Nu o găteşte, doar o ţine caldă!
Înainte de a pune mâncarea în sertar, asigura–te că instrucţiunile de folosire ale cuptorului tău îţi permit asta.
Aşadar, în cazul în care ai un aragaz ce în partea de jos are un sertar, nu mai stă pe gânduri şi scoate ţigăile şi cratitile din el apoi înlocuieşte-le cu mâncarea ta preferată, astfel nu va mai fi nevoie să o reîncălzeşti.
Citeşte cu atenţie instrucţiunile de folosire, deoarece cuptoarele de nouă generaţie, conţin un buton care poate chiar să regleze temperatura din acel sertar sau să controleze umiditatea.