Nu îți trebuie forme speciale. Învață să faci cel mai bun KURTOS KALACS la tine acasă, e foarte simplu! Iată cât de ușor se prepară cu aceste 6 ingrediente…

0
493

Ai nevoie de:

– 800gr făină

– 30gr drojdie

– 120gr unt topit

– 330ml lapte călduţ

– 50gr zahăr

– 3 ouă

Se prepară astfel:

1. Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Las-o deoparte în jur de 10 minute.
2. Cerne făină într-un lighean, o gaură în mijloc şi pune drojdia dizolvată. Amestecă bine, apoi toarnă restul de lapte. Omogenizează.
3. Acoperă ligheanul cu o cârpă şi lasă-l într-un loc călduţ vreo 15 minute.
4. Între timp mixează ouăle cu untul topit şi cu zahărul.
5. Toarnă mixul peste aluat şi frământă bine. Acoperă-l iarăşi şi lasă-l tot într-un loc călduţ, dar de dată această pentru circa o ora.
6. Înveleşte câteva doze de bere goale cu folie de aluminiu şi unge-le cu puţin unt.
7. Întinde aluatul într-o foaie mai subţire şi taie fâşii.
8. Rulează fiecare fâşie pe câte o cutietapetata” cu folie de aluminiu.
9. Pune cutiile pe grătar, în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
10. După 10 minute scoate cutiile, unge fiecare fâşie iar cu unt topit, da-o prin zahăr şi bag-o înapoi. Zahărul se va carameliză.
Opţional, poţi “tăvăli” cutiile şi prin scorţişoară sau nuca.
La final, lasă totul la răcit. Apoi loveşte capătul cutiilor de bere cu ceva tare. Vor alunecă uşor.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments