Papricas de pui cu galuste

0
276

Foto - Papricas de pui cu galuste

Complexitate: usor
Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente:

6 bucati pulpe de pui dezosate
50 ml smantana
50 ml ulei
2 cepe
boia dulce
boia iute
20 g faina
patrunjel
usturoi
piper
sare

Mod de preparare:

Pulpele de pui se taie in bucati mai mici, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, in care se va cali mai intai ceapa, iar cand devine transparenta se pun bucatile de carne si se rumenesc. Intr-o cana cu 150 ml de apa se pun 3 catei de ustoroi pisati, boia dulce, boia iute, piper si sare, se amesteca bine si se toarna peste carnea din tigaie, amestecand usor. Se acopera tocanita, cu un capac, lasand la gatit cam jumatate de ora, la foc mic.Cand totul s-a patruns suficient, se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina si se amesteca bine, tinandu-se pe foc, inca 2 minute. Separat se prepara si galustele, mixand cele doua oua cu un praf de sare, se toarna cam 60 ml de apa si se adauga faina si uleiul, in etape, incorporand totul. Galustele se formeaza cu ajutorul unei linguri, apoi se pun intr-o oala cu apa fiarta si se tin in apa fiarta, pana cand acestea se ridica la suprafata, apoi se scot cu o strecuratoare si se transfera in papricasul de pui. La final se adauga patrunjelul tocat fin si se serveste.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments