Complexitate: usor
Timp de preparare: 75 minute
Ingrediente:
2 foi de placinta
500 g spanac
300 g branza feta
1 ou
60 ml ulei de masline
1 legatura ceapa verde
marar verde
patrunjel verde
nucsoara
sare
piper
Mod de preparare:
Verdeata se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun cam 2 linguri de ulei in care se caleste ceapa, iar cand aceasta a devenit aproape rumena, se adauga patrunjelul si mararul tocate tinandu-se inca 2 minute pe foc mic. Cand sunt gata se opreste focul, peste ceapa si verdeata se adauga nucsoara, dupa gust, sare si piper. Separat se opareste spanacul, apoi se scurge bine de apa si se adauga si el in cratita cu verdeata calita. Se amesteca totul bine si se reaseaza cratita pe foc, pentru inca 3 minute timp in care se va evapora toata zeama lasata de spanac. La final se adauga branza feta si se incorporeaza totul amestecand bine. Cu acest amestec se va umple placinta. Astfel intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza o foaie de placinta, se unge cu putin unt dupa care se intinde umplutura de branza si verdeata. Se niveleaza intr-un strat uniform si se acopera totul cu cea de-a doua foaie de placinta, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se unge deasupra cu ou batut. Placinta se coace in cuptorul incins, timp de aproximativ o ora. Cand s-a rumenit suficient, se scoate din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se portioneaza si se serveste simpla sau cu un plus de smantana.