Complexitate: usor
Timp de preparare: 65 minute
Ingrediente:
Blat:
5 oua
100 g faina
100 g zahar
Crema:
500 ml lapte
100g unt
200 g zahar
60 g faina
vanilie
coaja de lamaie
Mod de preparare:
Pentru blat se mixeaza intr-un bol ouale impreuna cu zaharul, iar cand se formeaza o crema fina, se adauga faina si se amesteca bine. Compozitia se imparte in doua cantitati egale, apoi toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, timp de 25 de minute, fiecare foaie. Intre timp se prepara crema punand intr-o cratita zaharul si faina, apoi se toarna laptele si vanilia si se pune cratita pe foc, lasand la fiert, pana cand amestecul devine o crema consistenta. Cand s-a mai racit, se adauga untul si se amesteca bine de tot. La final, se monteaza prajitura, asezand o foaie de blat, peste ea se intinde crema, intr-un strat uniform, iar deasupra se acopera cu cea de-a doua foaie de blat. Prajitura se orneaza cu glazura de ciocolata sau nuca de cocos si se da apoi la frigider, timp de cel putin 5 ore.