Complexitate: usor
Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente:
100 g mazare
1 morcov
1 ardei gras
2 mere
3 cartofi
4 linguri
30 g gelatina
300 g maioneza
1 lamaie
piper
sare
Mod de preparare:
Morcovul, ardeiul si cartofii se taie in cubulete mici. Intr-o oala sa pune mazarea la fiert, iar separat, in alta oala se fierb celelalte legume, cu putina sare. Merele se curata de coaja si se toaca in cubulete, apoi se stoarce peste ele, zeama de la lamaie, pentru a nu oxida. Intr-un bol se mixeaza smantana impreuna cu maioneza, putin piper si un strop de sare. Separat se dizolva gelatina in 20 ml de apa, tinandu-se pe foc, doar cat sa se dizolve, fara a lasa la fiert. Cand au fiert suficient, legumele se scot din apa, se scurg bine si se pun impreuna intr-un bol. Se adauga si merele, iar la final se adauga maioneza impreuna cu gelatina si se amesteca totul. Compozitia se toarna intr-o tava de chec si se acopera cu o folie de plastic, apoi se da la frigider pana a doua zi, timp in care se va inchega intreaga perfect si va fi numai buna de servit.