Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Cu cât este mai pur cu atât este mai bun, din acest motiv este important să îl cumperi extra-virgin, chiar dacă este ceva mai scump. Beneficiile pe care le aduce organismului merită toţi banii.
Iată cum este posibil ca o linguriță de ulei de măsline consumată pe stomacul gol, să îţi poată salva viaţa:
1. Protejează organismul împotrivă cancerului:
Un compus găsit în uleiul de măsline poate accelera moartea celulelor canceroase. Uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate și încărcat cu puternici antioxidanți. Componentele conținute în acest tip de ulei s-a dovedit că pot încetini creșterea tumorilor în țesutul mamar. Se pare că uleiul inhibă anumite proteine de care celulele canceroase au nevoie pentru a se dezvolta. Uleiul de măsline protejează, de asemenea, ADN-ul nostru de la daunele cauzate de celulele canceroase nocive.
2. Protejează inima:
Într-un studiu de cercetare, cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline atât pentru gătit cât și că pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc, ceilalți factori fiind egali. În plus, uleiul de măsline conține polifenoli.
3. Ajută la pierderea în greutate:
S-a demonstrat faptul că uleiul de măsline crește rată de oxidare a grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că atunci când consumi ulei de măsline dimineața pe stomacul gol, de fapt se dă startul arderii grăsimilor în organism încă de la primele ore ale dimineții.
Aşadar există o mulţime de motive să începi să îţi formezi acest obicei, chiar de mâine dimineaţă. Este foarte simplu să consumi o linguriţă din unul dintre cele mai sănătoase uleiuri existente, iar pe zi ce trece te vei simţi din ce în mai bine.