Variante de fluidizare a traficului din zona Bucium

0
283

În ședința Consiliului Local de marți, 31 ianuarie, reprezentanții municipalității au prezentat mai multe variante de îmbunătățire a traficului rutier în zona pasarelei Bucium.

În acest scop ar urma să fie realizat un studiu privind proiectarea / reproiectarea zonei. „Avem în vedere inițierea unui studiu în sensul proiectării unei noi pasarele în zona respectivă, undeva din zona Poitiers cu ieșire atât înspre clădirea Granit, cât și înspre Kaufland. La ora actuală acolo e o pasarelă pietonală, dar încă ne lovim de numărul mare de linii de cale ferată, de distanța foarte mare care ar trebui să fie acoperită de această pasarelă. Sunt costuri importante. Suntem în discuții cu cei care dețin teren în jurul pasarelei Bucium în scopul de a putea să o supralărgim, pentru a avea o bandă de a vira la dreapta și să păstrăm două benzi pentru mersul înainte. De asemenea, am studiat și vom vedea dacă avem vreun avantaj din folosirea zonei care trece pe sub pasarelă, pe partea dinspre Bucium. Există acolo o posibilitate de a folosi această trecere astfel încât, dacă se va aglomera zona dinspre drumul Trei Fântâni, să traversăm pe sub pasarelă înspre Poitiers, fără a aglomera intersecția. Un alt element important care ar segmenta traficul, dar de care trebuie să ținem cont dacă am încerca să facem o trecere suspendată, este faptul că normele actuale impun realizarea unui lift pentru persoanele care nu ar putea folosi foarte ușor acea trecere”, a declarat viceprimarul Radu Botez.

Soluţie alternativă

O altă soluție avansată de conducerea municipalității este una dezbătută împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor. „În programul de modernizare a Centurii Sud a orașului am studiat o variantă, împreună cu proiectantului Ministerului Transporturilor, de prelungire a pasarelei în sistem denivelat, deci aerian, pe două benzi, o singură bandă spre ieșire și una spre intrare, cu acces pe dedesubt al traficului care vine dinspre Poitiers spre Trei Fântâni și retur. În acest fel nu s-ar mai segmenta la semafor traficul dinspre Bucium. Toate aceste elemente fac parte din studierea intersecției pasajului. O soluție mai apropiată de realizare ar fi cea cu prelungirea pasajului și supralărgirea pe partea dreaptă spre ieșirea din oraș”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Sursa

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA postat o poză pe internet, încercând să facă o glumă. A doua zi avea poliția pe urmele sale
Articolul următorReacţii în urma modificării Codului Penal de către Guvern. PNL va depune moţiune de cenzură
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments