Alți cai pentru Poliția Locală. Polițiști călare… pe curând

0
261

Deși proiectul înființării unei „divizii“ călare la Poliția Locală Iași a pornit cu stângul, neexistând doritori să se angajeze pentru aceasta, municipalitatea ieșeană a anunțat că va mai cumpăra cinci cai.

„Poliţia călare va deveni activă în primul semestru al acestui an. Vom avea o divizie de zece cai. Ne gândim tot mai mult să înfiinţăm un padoc pentru animale mari, pe care să-l întreţinem cu cei de la Servicii Publice SA“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cum la primul concurs pentru ocuparea posturilor de polițiști călare nu s-a prezentat niciun ieșean, trei poliţişti locali în funcție au hotărât să înveţe să călărească. Totuși, din primul lot de cabaline sosit la începutul anului au mai rămas două exemplare fără stăpân, așa că alţi doi poliţişti vor urma cursuri de echitaţie.

Reamintim că, pentru cei cinci cai deja achiziționați, Primăria a plătit 86.000 lei, alţi 12.000 lei fiind cheltuiţi pentru obiectele de harnaşament. Costurile totale pentru funcţionarea structurii de cavalerie din cadrul Poliţiei Locale au fost estimate la 60.000 de euro.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments