Liberalii ieșeni nu vor să voteze un buget pentru „peticeli şi panseluţe“

0
155

Consilierii liberali nu vor să voteze bugetul local, hotărând să declanşeze propria campanie de consultare a publicului pentru a strânge propuneri de amendamente. Liberalii vor distribui 15.000 de fluturaşi în cutiile poştale, pentru a cere părerea ieşenilor cu privire la proiectul de buget, vor demara consultări publice online şi dezbateri cu societatea civilă.

„Forma actuală a proiectului de buget pentru anul 2017 trădează lipsa de viziune a actualului primar. Din păcate, în fruntea Iaşului avem un director tehnic, nu un primar. Chirica înţelege că o administrare modernă şi eficientă a oraşului înseamnă peticeli de străzi, pavări de trotuare şi panseluţe în parcuri, nu proiecte de investiţii care să dinamizeze economia locală. Este înfio­ră­tor că, din perspectiva primarului Mihai Chirica, prioritatea numărul unu a oraşului este achiziţia a încă cinci cai pentru Poliţia Locală. Faptul că în proiectul de buget sunt prevăzuţi zero lei pentru absorbţia de fonduri europene demonstrează că actuala conducere a Primăriei a transformat oraşul într-o cetate izolată“, arată într-un comunicat reprezentanții opoziției de la Iași.

În replică, reprezentanţii Primăriei au precizat că achiziţia a 80 de autobuze noi, modernizarea Splai Bahlui Mal Drept, pavarea a 60.000 mp de trotuare şi alei sau mo­dernizarea a 50 de locuri de joacă nu pot fi consi­derate o simplă peticeală“.

Primarul Mihai Chirica nu pare să ia prea în serios inițiativa liberalilor, considerând că aceasta este doar un exerciţiu de imagine.

Afirmaţiile consilierilor PNL includ o singură frază adevărată, aceea că nu vor vota bugetul Iaşului. Nu mă miră, şi sunt sigur că ieşenii nu au uitat că PNL a votat împotriva intenţiei municipalităţii de a achiziţiona autobuze noi, ca şi împotriva dorinţei legitime a cetăţenilor ca Spitalul Regio­nal de Urgenţe să fie construit pe raza munici­piului. Mă bucur că domnii din Podu Roş vor şi ei să consulte ieşenii, pentru că aceasta înseamnă că au învăţat ceva din campaniile de consultare publică pe care Primăria le-a organizat şi cu privire la bugetul pe anul trecut, şi la cel din acest an, a afirmat Chirica.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments