Acum o lună, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au decis, în mod surprinzător, din oficiu, să scoată de pe rol un dosar în care erau implicaţi doi membri marcanţi ai clanului Corduneanu. Astfel, după ce dictaseră în primă instanţă pedepse record, de 18, respectiv 14 ani de puşcărie, pentru Marius Tiugă şi fostul său cumnat, Petronel Corduneanu, într-un dosar instrumentat de DIICOT, cu informaţii obţinute chiar de la FBI, magistraţii ieşeni păreau că vor să se spele pe mâini la apel, ei hotărând să paseze judecata finală către colegii de la Cluj. Pe scurt, se punea problema reunirii cauzei respective, având numărul 8900/99/2013*, cu cea din dosarul 4183/100/2010, în care alţi 27 de membri ai clanului Corduneanu, inclusiv liderii acestei grupări, erau judecaţi, tot în fază de apel, pentru infracţiuni de crimă organizată.
Ieri, magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au hotărât, însă, ca dosarul în care sunt implicaţi Petronel Corduneanu şi Marius Tiugă să se întoarcă la Curtea de Apel Iaşi, unde mai avusese în acest an câteva termene, decizia respectivă fiind definitivă.
Nimic spectaculos, deoarece niciunul dintre dosarele disjunse din „dosarul-mamă“ al Cordunenilor, ajuns iniţial în instanţă în 2010, nu a mai fost reunit cu celelelalte… Cum, iarăşi, nimic spectaculos şi în privinţa unei alte decizii a Curţii de Apel Cluj de ieri, aceasta amânând judecarea cauzei în care apare grosul clanului, în dosarul amintit 4183/100/2010, pentru data de 11 aprilie 2017.
În concluzie, Petronel Corduneanu şi Marius Tiugă vor primi soluţiile finale în cauza lor tot din partea Curţii de Apel Iaşi, după ce, în primă instanţă, Tribunalul ieşean dictase 14 şi, respectiv, 18 ani de închisoare cu executare, precum şi plata de către aceştia a sumei de 783.000 de euro, despre care se presupune că ar fi obţinut-o prin intermediul reţelei transfrontaliere de hoţi ce activa în anii 2000 în 34 de ţări.