O bandă nouă la pasajul Octav Băncilă

0
279

În contextul modernizărilor pe care le va suferi rețeaua stradală a Iașului, în sensul conectării zonelor metropolitane cu mediul urban, municipalitatea ieşeană s-a gândit la modificări și asupra pasajului Octav Băncilă.

Astfel, primarul Mihai Chirica, care dorește transformarea zonei Cicoarei și reducerea încărcării traficului spre aceasta, a stabilit un plan general care presupune nu doar construirea a trei poduri peste Bahlui, ci și o bandă suplimentară pentru pasajul care scurtează drumul din centru către Dacia-Alexandru şi Păcurari.

„Reglementăm mai bine pasajul, în sensul că o să mai facem o bandă. Astfel, pasajul va avea dinspre Alexandru, când ai ajuns în Păcurari, deja două benzi rezervate, una de stânga şi una de dreapta. Doar pentru pasaj. Apoi ducem Arcu pe lângă pasaj, spre Păcurari. Cel care vrea să ajungă spre Păcurari, trebuie încurajat să se ducă spre Canta, înainte de a intra la pasaj, faci stânga, ai ajuns în Străpungerii Silvestru şi te duci spre Canta. Acolo vrem să  semaforizăm, să-i scoatem pe şoferi direct în Canta, să nu mai aglomereze pasajul pentru virajul de stânga spre Păcurari”, a precizat Mihai Chirica.

Toate schimbările vor intra în vigoare chiar în acest an.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments