Repertoriu bogat de injurii, pedepsit cu amenzi și dosare de polițiștii ieșeni

0
109

Venirea primăverii pare să le fi dezlegat limba ieșenilor, care au prins să se comporte necivilizat fie că în fața lor se află femei, copii sau chiar oameni ai legii. Injuria a devenit “sportul” preferat în județ, iar cei cu limba spurcată au fost pedepsiți în ultimele zile cu amenzi usturătoare sau chiar s-au ales cu dosar penal.

Este și cazul unui taximetrist în vârstă de 50 de ani din Iași, care oprise neregulamentar ieri în staţia unui mijloc de transport public în comun, în zona străzii Ion Creangă. Poliţiştii locali au procedat la legitimarea conducătorului auto, constatând cu această ocazie și faptul că persoana nu deţinea ecuson, conform prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„În momentul în care poliţiştii locali au comunicat conducătorului auto că va fi sancţionat contravenţional, acesta a adresat injurii şi ameninţări poliţiştilor locali. În acest sens, instituţia noastră a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor ce se impun pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Locale Iaşi.

Nici echipajele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași nu au stat degeaba în timpul unor acțiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, desfășurate în Iași, Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos, Răducăneni și în alte localități din județul Iași, în perioada 3-5 martie. Astfel, vineri, 3 martie, în jurul orei 21:00, un echipaj a amendat cu câte 700 de lei trei tineri care proferau cuvinte și expresii jignitoare, tulburând astfel ordinea publică pe strada Grigore Ureche.

A doua zi. jandarmii au intervenit în zona unei stații de autobuz de pe strada Mitropolit Varlaam, unde un bărbat consuma băuturi alcoolice, și adresa injurii și expresii jignitoare persoanelor de lângă el, „distracție” care l-a costat 300 de lei.

În fine, duminică, 5 martie, în jurul orei 9:00, jandarmii au mai amendat cu câte 300 de lei și trei bețivi… matinali din localitatea Cârniceni, aceștia având un comportament necivilizat și adresând injurii persoanelor aflate la târg.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments