Un gard l-a adus în fața instanței de judecată

0
138

Un ieşean a dat destul de grav cu oiștea-n gard…! Constantin Sandu, un sătean din localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Ţigănaşi și-a ridicat toată comunitatea în cap prin construirea unui gard și, mai mult, a ajuns în fața instanței de judecată.

Procurorii l-au pus sub acuzaţia de îngreunarea sau împiedicarea circulaţiei pe drumurile publice deoarece, pe data de 18 aprilie 2016, a ridicat un gard pe Drumul Sătesc 297, în apropierea locuinţei sale.

„Prin ridicarea gardului, bărbatul a blocat circulaţia cetăţenilor pe drumul sătesc. Pe 18 aprilie 2016, agenţii din cadrul Postului de Poliţie Ţigănaşi au fost sesizaţi de viceprimarul comunei cu privire la faptul că se construieşte un gard pe DS 297. Poliţiştii, viceprimarul şi un inginer de Cadastru din cadrul Primăriei au mers la faţa locului, unde i-au găsit pe Constantin Sandu şi un martor”, au precizat procurorii ieşeni.

Autorităţile i-au spus acestuia că nu are voie să blocheze drumul, dar Constantin Sandu a fi replicat că terenul le aparţine părinţilor săi. Ieşeanul nu a putut dovedi și cu acte acest lucru, dar a insistat că suprafaţa respectivă aparține familiei sale şi că nu va dărâma gardul ridicat, deoarece nu are unde să-şi parcheze maşina…

Procurorii ieşeni au menţionat, în schimb, că, potrivit unor săteni, acel drum era legătura între sat şi imaşul pe care îşi duc animalele la păşunat şi că le este blocat accesul, ei fiind nevoiţi să înconjoare, astfel, întreaga localitate pentru a ajunge pe păşune…

Rămâne ca judecătorii să stabilească dacă ieşeanul se face sau nu vinovat de acuzaţia adusă de procurori, dosarul fiind amânat pentru data de 30 martie 2017, deoarece Sandu nu s-a prezentat la primul termen al procesului.

Potrivit Noului Cod Penal, fapta de care este acuzat ieşeanul este încadrată la infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, respectiv la articolul 339.

„Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publicepresupune instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni, la doi ani sau cu amendă”, se arată în Codul Penal, la articolul 339.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments