Ai noștri ca …

0
252

Recent, pe afișările de pe FB mi-a atras privirea o copertă. De carte. Autoarea? Anne Toulouse – Franța. Titlul? Dans la tête de Donald Trump sau în traducere abruptă, În capul lui Donald Trump, iar dacă suntem mai stilați, În mintea lui Donald Trump. Care-i kikirezu? Păi, dacă ar fi să analizăm cam tot ce a ajuns la noi despre actualul președinte american, am spune că George W. Bush era academician. Care minte? Unde, în ce cap?

A scrie o carte despre ce este în mansarda celui mai puternic om al planetei (sanchi), repet după informațiile oferite de canalele media, înseamnă coperțile și câteva file, nu mai mult de 10, cu tot cu uzanțele editoriale, pagini de gardă, prefață, cuprins, bibliografie.

La nivel de producție, la un tiraj de o mie de exemplare, cu un euro și ceva ai rezolvat problema. La prețul de 17 euro pe versiunea print, îmi dau seama că s-a scris ceva despre cutia craniană a pomenitului din debut. O fi o chestie de PR? Poate. Voi vedea după ce voi fi citit materialul.

 Acuma, plonjând în realitatea autohtonă, aștept primul film mut din secolul 21, color, cu un personaj lesne de intuit. Pentru că, recenta trecere a formulei legislative pentru grațiere prin senat mă duce cu gândul la o nouă formulă a zicalei – Câinii latră, caravana trece.

Ce ziceți de …Șefu tace, restu face? Puse cap la cap, emisiile președintelui nostru în spațiul public de până acum, pe chestiunea grațierii nu depășesc dimensiunile unui clip muzical, iar ocupanții fotoliilor din senat se lăfăie în zeci de mega de filme pe net, unde ne iau ochii cu realizări pe hârtie, pentru că-n realitate se face ce trebuie. Așadar, să așteptăm filmul sugerat și să-l denumim generic Vocea!

Văru

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments